Kako Kineskinjama uspijeva izgledaju do 20 godina mlađe – ove 4 tajne otkrivaju zašto su tako mladolike!

Poznato je da Kineskinje uspijevaju dugo vremena da sačuvaju mladolikost, ali za to ne koriste kozmetiku, već tajne iz prirode. Ona im daje svježinu, blistav izgled i čini da se osjećaju i izgledaju lijepo i puno samopouzdanja.

Evo koje 4 tajne pomažu Kineskinjama da izgledaju čak 20 godina mlađe kada ih redovno praktikuju:

1. Veganski dan – Tradicionalna kineska medicina sugeriše da je jedan od najvažnijih aspekata ljepote i mladosti detoksikacija tijela.

Zbog toga je, pored jedenja svježe hrane i odricanja od loših navika, veoma korisno imati bar jedan veganski dan u nedjelji. Štaviše, na dan je neophodno isključiti ne samo meso, već i mliječne proizvode.

2. Lotus čaj – Čaj od listova lotosa može se poslužiti i hladan i topao. Stimuliše izbacivanje viška tečnosti iz tijela, mršavljenje i pomaže kod stomačnih tegoba.

Žene u kini ga često konzumiraju i za detoks, ali i kao prirodni eliksir kada žele da skinu neželjene kilograme. Pije se prije obroka, na prazan stomak.

3. Tai chi gimnastika – Tai chi je tradicionalna kineska praksa koja podrazumijeva umjetnost pokreta. Glavni principi ove borilačke vještine su ravnoteža i nježnost.

U Kini smatraju da ova vještina pomaže da uspostavite balans kako tjelesno, tako i duhovno.

4. Maska od kurkume – Maska za lice od kurkume je veoma efikasan metod u borbi protiv starenja. Takođe, može pomoći u liječenju određenih stanja kože.

Možete kupiti gotovu masku, a možete je i sami napraviti kod kuće miješanjem kurkume sa jogurtom ili medom. Prije upotrebe, važno je osigurati da nema alergijskih reakcija. Ukoliko imate problema sa kožom, prije upotrebe maske konsultujte se sa dermatologom.