KAKO KADIRA ČANO OD 7 BISERA PRIPREMA LJEKOVITI NAPITAK ZA RAZBIJANJE TROMBA I BRŽI OPORAVAK NAKON MOŽDANOG UDARA?

 Popularna pjevačica sevdaha i poštovalac tradicionalne medicine Kadira Čano priča kako je od neurohirurga Faruka Konjhodžića dobila recepturu za liječenje zrnima bisera pacijenata koji su doživjeli moždani udar ili imaju tromb. Ona kaže: „Što je sito za mekinje, to je biser za tromb“ i otkriva kako napraviti ovu recepturu

Stari narodi su govorili da biseri donose sreću. Označavaju čisto srce i nevinost, a također podižu duh na jedan viši nivo koji postaje smiren, dobroćudan, širi ljubav na sve oko sebe. Biseri su simbol čiste ljubavi, čistoće, skromnosti, uspjeha i sreće. Neki ljudi vjeruju da su biseri zamrznuta rosa koja je imala suze boginja ljubavi.

Prvi biseri su pronađeni u Kini još prije šest hiljada godina, a vrlo su cijenjeni u starom Egiptu, Kini, Indiji. Od pamtivijeka, postoje mnoge legende o biserima, ali i priče o njegovim ljekovitim svbojstvima. Pomažu kod upala, groznice, hepatitisa, epilepsije, prijeloma i bolesti kostiju, infektivnih bolesti, dijabetesa, sepse, ekcema, astme, bolesti maternice, moždanopg udara…

„Ja sam ovu recepturu čula od Vehida Gunića, a on je dobio od neurologa Faruka Konjhodžića. Važnio je imati samo prave bisere, dobro ih samljeti i popiti – kaže Kadira Čano.

Biser je jedini dragulj koji proizvodi životinja. Samo 20 od 8.000 mekušaca može da napravi biser, a to su, između ostalih, ostrige, dagnje, velike spiralne školjke. Zovu ih još i „bijelo zlato“. Kadira savjetuje da se biseri ne posuđuju nikome kako ne bi došli u doticaj sa drugom energijom, a koja vama kasnije ne bi odgovarala.

A ako vam neko pokloni bisere i vi posumnjate u to da li su pravi jednostavno ih zagrizite. Lažnjaci će zaškripiti pod vašim zubima, oguliće se boja, a ako su baš “pijačni” možda se i polome. Pravim, skupim biserima, ništa neće faliti.

Popularna bosanska sevdah diva za portal „aura.ba“ kaže:

„Što je sito za mekinje, to je biser za tromb!

Recepturu sa 7 bisera protiv tromba i više detalja o njihovoj ljekovitoj moći pogledajte na ovom video snimku: