KAKO JE VOLJELA MILENA DRAVIĆ: Beogradsku Brižit Bardo željeli su mnogi, a njeno srce je čekalo Dragana Nikolića

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Milena Dravić se udavala tri puta. Vrh njenog VII polja, polja braka, je na 22* Blizanaca, u dekadi Vodolije, što u samom startu ukazuje da će Milena imati više od jednog braka. Vladar polja braka je Merkur na 2* Škorpije i pokazuje na Mjesec u Strijelcu, što donosi tri braka.

Milena Dravić, prva dama jugoslovenskog filma, čija glumačka karijera traje preko 50 godina, je rođena u Beogradu, 05. oktobra 1940. godine. Rođena je u znaku Vage (šarm, ljepota, estetika, blag temperament), dok je Mjesec u trenutku njenog rođenja bio u fazi rasta i našao se u znaku Strijelca. Iako nema preciznih podataka o njenom vremenu rođenja, pretpostavka da je rođena negdje oko podneva i da je u podznaku Strijelac, što jako dobro opisuje njenu ličnost i važne životne trenutke.

Milena Dravić je rođena na Dorćolu, preko puta crkve Aleksandra Nevskog (IV polje u znaku Ovna, Mars do Neptuna – crkva). IV polje takođe opisuje i oca u ženskom horoskopu. Njen otac, Milenko Dravić, se bavio fudbalom (Ovan, Mars), sve dok nije obolio od infektivne žutice (Mars konjunkcija Neptun).

Sudbonosna posjeta Sarajevu

Saturn u V polju pokazuje da se na pravu ljubav mora čekati i da ona nije mogla doći prije 30. godine. Sa Draganom Nikolićem se upoznala u 31. godini.

Filmsku karijeru je započela slučajno, sa nepunih 19 godina, prvi put kad je otputovala van Beograda. Tokom posjete tetki u Sarajevu, primijetio ju je slovenački reditelj František Čap i dodijelio joj ulogu u filmu “Vrata ostaju otvorena”. 19. godinom vlada Sunce, koje i prirodno vlada slavom i uspjehom (Sunce na 12*-stepen Riba-uspjeh na filmu), te koje se našlo u znaku Vage, u blizini vrha X polja (polje statusa, uspjeha i slave), u odličnoj recepciji sa Venerom u Lavu (scena).

Ascendent na 22* Strijelca (stepen Jarca) i njegov vladar, Jupiter na 14* Bika, do Saturna na 13* Bika, odlično opisuju dvije strane njenog temperamenta, a i glumačkog talenta. Na sceni je podjednako dobro odisala optimizmom, vedrinom i specifičnim smislom za humor (Jupiterov uticaj), ali isto tako je igrala jako ozbiljne, i ponekad mračne uloge (Saturn, Jarac).

Milena u svom prvom filmu “Vrata ostaju otvorena”

Generacijska konjunkcija Jupitera i Saturna (u ovom slučaju će oba retrogradna), najčešće daje osobe koje su u početku prijatelji sistema i vladajuće strukture, ali kasnije gube utjecaj i slavu. Upravo se to desilo i Mileni Dravić. Prema njenim riječima, 50 godina svoje glumačka karijere je obilježila na vrlo skroman način, sa samom jednom fotografijom ispred porušene zgrade Bosna filma u Sarajevu, gdje je njena karijera i počela (Sarajevo se vezuje za znak Bika).

Ljubavni život Milene Dravić je podjednako zanimljiv kao i njena bogata filmska karijera. Već pomenuta Venera u Lavu, se našla u blizini fiksne zvijezde Regulus (u prevodu ’mali kralj’, poznat i kao Cor Leonis – Lavlje srce). U Persiji se Regulus smatrao jednom od 4 kraljevske zvijezde i čuvarom sjevera. Kada se Venera udruži sa ovom zvijezdom donosi slavu na sceni, popularnost, ali i nestabilan ljubavni život u mladosti.

Tri puta se udavala

Milena Dravić se udavala tri puta. Vrh njenog VII polja, polja braka, je na 22* Blizanaca, u dekadi Vodolije, što u samom startu ukazuje da će Milena imati više od jednog braka. Vladar polja braka je Merkur na 2* Škorpije i pokazuje na Mjesec u Strijelcu, što donosi tri braka.

U prvi brak je ušla sa 20 godina, sa režiserom Purišom Đorđevićem, od koga se razvela nakon nekoliko godina braka. Prvi brak je prikazan VII poljem, kojim vlada Merkur (vezuje se za 20. godinu života). Vrh polja je u dekadi Vodolije, a Venera je u kvadratu sa Uranom, te je ovaj brak morao završiti razvodom.

Drugi put se takođe udala za režisera, Vojislava Kokana Rakonjca, međutim, ovaj brak nije potrajao, jer je Rakonjac iznenada umro 1969. godine, u njenoj 29. godini (Drugi brak – IX polje – vladar derivatnog VIII u odnosu na IX polje-smrt drugog supruga – Mars na 29* Djevice u IX polju – drugog supruga ,,juri’’ smrt!). Solar za 1968. godinu – Ascendent na 22* Vage (brak) izlazi iz natalnog X polja (promjena statusa, 22* se tumači kao ,,ubiti, biti ubijen’’, ostaće udovica). Vladar sol. IV polja (početak i kraj) je Saturn u padu na 22* Ovna na vrhu sol. VII polja, Mars do Jupitera itd.

Treći, i svakako najvažniji brak je ostvarila sa Draganom Nikolićem, takođe velikanom jugoslovenske kinematografije. Nikolić i Dravićeva su jedan od najznačajnijih i najdugovječnijih parova na našoj sceni, njihov skladan brak je trajao punih 45 godina, sve do Nikolićeve smrti 2016. godine.

Svadba bez ijedne fotografije

Sam početak njihove ljubavi bio je vrlo interesantan. Upoznali su se na snimanju filma ,,Kako su se volele dve budale’’, te ubrzo započeli ljubavnu vezu. U jednoj od pauza između snimanja, 31. decembra 1971. godine otišli su u opštinu Vračar i vjenčali se. Kuma im je bila koleginica Seka Sablić, a vjenčanje nije fotografisano.

U Mileninoj karti, XI polje (treći brak) je u Škorpiji, a vladari su Pluton na 4* Lava u VIII polju (vladar trećeg braka u polju smrti – neće imati više od tri braka), te Mars na 29* Djevice, do Neptuna. Upravo je to slika Dragana Nikolića, koji je mlađi od nje (Mars u Djevici-mlađi muškarac) tri godine (Neptun), te je postao popularan 3 godine nakon vjenčanja, u hit seriji ,,Otpisani’’ (Pluton), a nešto kasnije u filmu ,,Nacionalna klasa’’ ( Pluton na 4*-stepen Raka – domaće, nacionalno). Konjunkcija Marsa i Neptuna u Djevici opisuje i sam čin vjenčanja… na brzinu (Mars), na radnom mjestu (Djevica) i bez fotografija (Neptun-fotografija – u izgonu u znaku Djevice).

Pogledamo li tranzite za taj dan, dobićemo još jednu potvrdu da je Ascendent u znaku Strijelca. Tranzitni Uran tog dana se našao na 18* Vage, tačno na MC-u karte (promjena statusa – ulazak u brak), tranzitni Jupiter (ekspanzija, srećne okolnosti) na 22* Strijelca na Ascendentu, a u blizini se našao i Merkur (papir, potpis, pečat) na 16*Strijelca. Tranzitni Neptun na 4* Strijelca je gradio egzaktan trigon ka Plutonu na 4*Lava, vladaru trećeg braka.

Tranzitni Pluton na 2* Vage, polusekstil sa Merkurom, vladarom Descendenta, tranzitna Venera na 9* Vodolije, u blizini Fortune (tačka sudbine) napreduje ka trigonu sa natalnim Suncem u Vagi. Tranzitni Saturn je tek zašao u znak Blizanaca, i u aplikacionoj je opoziciji prema Mjesecu (vladar umetnutog znaka u VII polju)na 6* Strijelca, sa istim orbisom koji imaju natalni Mjesec i Saturn. Na poslijetku, tranzitni Mjesec (događaj) je tog dana prolazio kroz Mileninom VII polje, polje partnerskih odnosa.

Simetrija koju rijetko srećemo

Solar za 1971. godinu –solarni Ascendent u Lavu, pada na natalni Pluton, i Vertex, tačku koja prema nekim autorima označava naš nesvjesni dio i sudbinske ljubavi. Sama konjunkcija vladara XI polja, Plutona i Vertexa u VIII polju natalu, ukazuje na to da će treći brak biti sudbinski (Vertex) i do kraja života (VIII polje). Istovremeno, natalni Asc pada u solarno V polje (polje ljubavi) i aktivira sol. Vertex, te imamo simetriju koju rijetko srećemo, što svakako ukazuje na sudbinski važnu godinu za ljubavni život.
Dodatno, vladari sol. Asc i Desc, Sunce i Uran su u konjunkciji u znaku Vage (brak). Drugi vladar sol. Desc je retrogradan Saturn na 6* Blizanaca u egzaktnoj opoziciji prema natalnom Mjesecu. Sol. Venera je na 22*Vage, aktivira natalno X polje i gradi egzaktan sekstil sa nat. Asc.

Dragan Nikolić je umro 11. marta 2016. godine na VMA u Beogradu. U Mileninom solaru za 2015. godinu smo imali sljedeće: Sol. Asc na 4* Riba, Neptun u I polju u opoziciji sa Marsom (natalno je imala konjunkciju), u sol. VII polju Mars konjunkcija Jupiter, aspekt koji je imala i u solaru iz 1969. godine, kada je takođe ostala udovica (Mars, vladar VIII od VII, u VII polju – smrt partnerskog odnosa). Sunce je palo u 08. znak od Asc i gradi opoziciju sa Uranom na 18* Ovna, koji aktivira natalni vrh IV polja (početak i kraj). Vladar sol. VIII polja je Venera, koja se u solaru našla na natalnoj poziciji, te aktivira i natalno VIII polje.

Ako pogledamo i tranzite za taj dan, Mjesec i Uran su bili udruženi u Ovnu, na vrhu njenog IV polja što je opozicija u odnosu na njegov položaj na dan vjenčanja (18* Vage). Saturn se našao u blizini njenog Asc, Mars je napredovao ka konjunkciji sa Mjesecom (rana na duši), Venera se našla na 28* Vodolije, u opoziciji sa natalnom Venerom itd.

Ljubav glavni pokretač života

A kako je natal osnova svega, pogledajmo još jednom kartu Milene Dravić. Vrh V polja (emocije, ljubav) je u znaku Bika, u dekadi Djevice – voljela je mali broj puta (Djevica), ali je uvijek težila stabilnim odnosima (Bik). Vladar Asc, Jupiter u V polju, ukazuje da je ljubav bila njen glavni pokretač u životu, i da je sve radila sa ljubavlju. Saturn u V polju potvrđuje priču o potrebi za stabilnošću u ljubavi, ali isto tako pokazuje da se na pravu ljubav mora čekati i da ona nije mogla doći prije 30. godine. Sa Draganom Nikolićem se upoznala u 31. godini.

Vladar V polja je već pomenuta Venera u Lavu u VIII polju, koja je samo potvrđuje njenu ljubav prema sceni. Takođe, ova Venera i znači ,,ljubav do kraja života’’. U V polju se takođe našao i Uran, u blizini nezgodne fiksne zvijezde Kaput Algol, pa su uvijek njene ljubavi gubile glavu, figurativno i doslovno- nadživjela ih je. Uran u V polju u kvadratu sa Venerom i jeste slika ljubavi koja će se dogoditi iznenada, naglo i kao grom iz vedra neba, što je bio slučaj sa Milenom i Draganom Nikolićem. Isto tako, Venera kvadrat Uran je i zauvijek slobodna žena, koja će i poslije najduže veze ili braka, uvijek stajati sama, samostalna, nesputana, sa smiješkom na licu (Venera) i vjerom u bolje sutra (Uran)…