Kako je Vildana L. (24) iz Bihaća preko noći izgubila razum: U soku od jabuke krio se džin!

– Imam veliku potrebu da ispričam moju priču, želeći da makar iko iz nje izvuče neku pouku. Ljudi su zli, jako zli, a ja sam se u to uvjerila na svojoj koži. A bilo je to ovako – započela je svoju ispovijest za naš magazin Bišćanka Vildana L.

– Zabavljala sam se skoro godinu dana s jednim momkom iz susjedstva, Almir se zove. Potječem iz imućne porodice, visokoobrazovana sam, s jasno postavljenim ciljevima u životu.On se zadovoljavao time da bude šegrt drugima, da radi puno za male novce. Ne kažem da u tome ima nešto loše, ali ja sam za sebe željela nešto drugo.

– Međutim, on mi se sviđao i mislila sam da će vremenom i on uvidjeti da život ne vrijedi protraćiti. Uglavnom, mi smo se zabavljali sve dok moj otac nije čuo za tu vezu. Bez mog znanja mu je otišao kući, izvrijeđao ga i njegove roditelje, govorio kako sam ja njegova princeza koju jedan obični potrčko želi da iskoristi i šta sve ne.

– Sutradan sam od Almirove majke primila vrlo uvredljivu poruku, što me začudilo. Bila je dotad ok prema meni. Otišla sam do nje da raščistim situaciju, sjela, popila kafu i sok i sljedeće čega se sjećam je da sam se probudila u svom krevetu. Kasnije su mi ispričali da su me našli na cesti, pozlilo mi, pala sam…našao me neki prolaznik i odveo u bolnicu. Ljekari su ustanovili prolaznu slabost, a meni od tog dana sve kreće nizbrdo.

Svake noći je Vildana sanjala čudne snove, budila se plačući…

– Vrištala sam istraumirana. U san mi je dolazio čovjek bijel kao snijeg sa ogromnim ožiljkom preko lica i crnilom oko očiju . Spavala sam od tad s upaljenim svjetlom, a kansije i s mamom. Teško je to objasniti nekome kome se nije desilo. Probudite se i čujete neko reži pri dnu vaših nogu ili glave. Ne znate šta je, utišate dah, ne pomjerate se. Ne znate šta će vas i s koje strane zgrabiti. Srce vam tako glasno lupa da se bojite da će ga to stvorenje čuti i iskinuti iz vas.

U neka doba zaspite, ali tek nakon par sati. I tako noćima. Scene su prestale s upaljenim svjetlom i majčinim prisustvom. Moji su me vodali na saljevanje strave, hodžama, ali lijeka nije bilo.

– A onda, čudne stvari se dešavaju i u majčinom prisustvu. Jedne večeri dok smo spavale, osjetila sam da se nešto lomi. Trznula sam se i svjedočila skupa s majkom nadnaravnoj sceni. Figurice ukrasne usporeno padaju iz vitrine na pod, razbijaju se, a ne čuje se prasak pri padu, samo dok ispadaju iz ormara.

– Nakon te noći, i ja i majka odlazimo hodžama svakodnevno, mijenjamo ih u nadi da nam barem neko otkrije šta se to dešava s našim životima. Nažalost, pomoć ne dolazi ni sa jedne strane.

– Noći dočekujemo sa strahom. Čim zaspim, probudi me vlažna ruka na obrazu. Dira me po kosi. Ludim, ne spavam…i onda dolazim do Nine Zuko gdje prestaju sve moje nevolje. Nina i njeni prijatelji i saradnici iz Meke su spasili mene i moju majku. Saznala sam da sam onaj dan u kafi i soku popila sihir. Uvrijeđeni očevim postupkom, omađijali su me. Sad uviđam da je moj babo imao pravo, da se ne treba sa svakim petljati…i ja i moja majka sada mirno spavamo, zaštićeni božjom i Nininom pomoći.

 

Komentari

komentara