KAKO JE TOMIĆ RADICA IZ KRAGUJEVCA POSTALA HODŽINICA S KRSTOM?

Radica – Hodžinica iz Kragujevca je pozirala bez marame. Pri tome je prilično raščupana, dekoltirana, a od nakita ističe pravoslavni krst.

AURIN NOVINAR: Eselamu alejkum i merhaba hodžinice Radice!

RADICA: Izvolite…

AURIN NOVINAR: Jeste li vi hodžina supruga?

RADICA: Nisam hodžina supruga, ali hodža me podučava?

AURIN NOVINAR: Koji hodža?

RADICA: Vi ste bezobrazni i nepristojni!

AURIN NOVINAR: Hodžinice Radice, možetel’ nam proučiti bar jednu Kur'ansku suru ili dovu (islamsku molitvu)?

RADICA: Juh, šta tražite od mene! Sad ću angažovati svoje advokate, novinare, svoju agenciju… Uredno sam registrirana kao „Vila Radica“ a vi me provocirate!

Razgovor je prekinut, nama ostalo da gledamo u sliku sa reklame „MOĆNE HODŽINICE – VILE RADICE“ koju je objavio jedan novosadski mjesečnik, koji se predstavlja „kao vodič kroz drevne magijske tajne“ U reklami piše da je Hodžinica Radica moćna „protiv svakog zla“.

Nigdje marame na glavi, da se bar po tome može pomisliti i povjerovati da je hodžinica ( Islamska vjera i tradicija nalažu da je hodžinica, iako je samo hodžina supruga, propisno odjevena, što podrazumijeva i maramu na glavi).

Radica – Hodžinica je pozirala bez marame. Pri tome je prilično raščupana, dekoltirana, a od nakita ističe pravoslavni krst.

 Ne želimo da se upuštamo u priču o njenim eventualnim parapsihološim sposobnostima; možda ih ona i ima. Možda u njenim rukama i uz pomoć njenih magija i metla puca k'o top!

Ipak, sve ukazuje da je riječ o osobi koja je izmanipulirala i medije. Očito, u marketinškoj „gladi“ niko nije primijetio „hodžinicu s krstom“. Ovakva reklamna poruka vrijeđa kompletan vjerski svijet, a posebno islamski.

Ovdje je, ipak, riječ samo o još jednoj „prodavačici obmana“, prije svega u Srbiji, gdje tradicionalno narod vjeruje hodžama i popovima. Radica je i zaigrala na kartu lakovjernih i naivnih! Kao da će je neko pitati gdje joj je hodža. (Aura)