Kako je Taib Seferović Tito iz Zenice upoznao svoga sina, kojeg nije vidio 30 godina!

Dok sam bio za volanom zaustavio me policajac. Bilo je to u Tarčinu. Zatražio je dokumente. Ja mu dadnem vozačku i saobraćajnu. On ode u automobil i ne izlazi. Mislim neki problem. Priđem policijskom vozilu, kad vidim policajac plače. Otvara vrata, daje mi dokumenta i kroz plač govori: “Pa ti si moj tata!


Ako je vjerovati bosanskohercegovačkim “zavodnicima” Taibu Seferoviću, harmonikašu iz Zenice i Ismetu Mušeljiću, pjevaču iz Bosanske Krupe, iza sebe ukupno imaju 130 ženidbi.

Za Taiba Seferovića Titu iz Zenica javnost je saznala kada je objavio da se ženio 49 puta i da ima, “koliko zna 50 djece i 170 unučadi”. Zenički Kazanova se prvi put oženio se Rašidom kada je imao 11 godina.

“ Prvo dijete dobio sam u 13. godini. Sa Rašidom sam bio 25 godina u braku i izrodili smo 11 djece. Kasnije sam živio sa tri, četiri. Svaka je znala za svaku i prema svakoj sam bio pun ljubavi. Nisam pravio razlike.

Mnoge žene sam osvojio zahvaljujući mojoj harmonici “klavirki” i sevdalinci. U mom životu zvanično je bilo 49 žena, kojima sam se oženio, koje su živjele sa mnom. Na papirima, u općini, bilo ih je jedanaest, ali mi se Romi nismo baš previše brinuli o tim papirima. Koliko ja znam imam 50 djece i najmanje 170 unučadi – kaže Tito i dodaje kako “ima želju da se oženi po pedeseti put”!

Zenički Tito kaže kako ne zna imena većini djece, a mnoge godinama nije viđao. Ispričao je:

“Dok sam bio za volanom zaustavio me policajac. Bilo je to u Tarčinu. Zatražio je dokumente. Ja mu dadnem vozačku i saobraćajnu. On ode u automobil i ne izlazi. Mislim neki problem. Priđem policijskom vozilu, kad vidim policajac plače. Otvara vrata, daje mi dokumenta i kroz plač govori:

“Pa ti si moj tata!

“Bio je to moj sin Dino kojega sam dobio s Majdom iz Sarajeva. Nisam ga vidio 30 godina. Plače on, a i meni se nekako stužilo, ali nisam pustio suzu. Razmijenili smo brojeve mobitela i svako je otišao za svojim poslom. Ja prodavati ručne satove, on zaustavljati prekršitelje u saobraćaju. (aura.ba/M.S.)