KAKO JE RENATO VIDOVIĆ IZ NOVOG TRAVNIKA SPASIO PSA DAJUĆI MU VJEŠTAČKO DISANJE

Desilo se to u Zagrebu, na izložbi pasa. Bugarskoj šampionki je pozlilo, umirala je… Tada Renato priskače i dajući joj vještačko disanje usta na usta vraća je u život

Nakon slučaja na smotri pasa u Zagrebu, kada je Bosanac Renato Vidović spasio bugarsku šampionku, a u Bugarskoj su veterinari priznali da su zanijemili od ushićenosti i požrtvovanosti Bosanaca.

Nakon što je spuštena zavjesa na zagrebačku smotru evropskih šampiona na četiri noge, slučaj je htio da se bosanski predstavnici zadese u trenutku velike tragedije u bugarskoj ekipi. U samo par minuta uginula su dva njihova šampiona, treći je jedva davao znake života. Njihovi vlasnici, veterinari i predstavnici još nekih zemalja djelovali su izgubljeno. Bugari su plakali.

– Bio je to užasno bolan prizor, suze su mi same tekle. Njihov treći pas je još davao znake života. Počeo sam ga šamarati i posipati vodom. Rukom sam mu masirao područje oko srca i srce.

Kada to nije pomoglo odlučio sam se na posljednju šansu. Vještačkim disanjem usta na usta, nakon nekoliko pokušaja, pas je  progledao i blago zacvilio. Zaplakao sam od sreće. Bugari su skakali od radosti. To je nezaboravan trenutak – ispričao je za portal „aura.ba“ novotravnički heroj Renato Vidović. .

„Spasio bih i psa lutalicu ako bi bio u teškom zdravstvenom stanju“ – dodao je na kraju Renato