Kako je Rade J., 42-godišnji policajac pobijedio išijas: SPASILI SU ME MELEMI TRAVARA JURIŠIĆA

GODINAMA SAM NA POSLU OSTAJAO UZ POMOĆ TABLETA PROTIV BOLOVA, UZ POMOĆ „DI COX“ KREME IŠIJAS SAM IZLIJEČIO – TVRDI OVAJ SARAJEVSKI POLICAJAC

O sarajevskom travaru Denisu Jurišiću, čiji biljni preparati za bolesti kostiju, išijas i reumu, su spasonosni za najteže bolesnike, dosta toga se zna. Njemu se obraćaju ljudi iz svih krajeva svijeta. Uglavnom su to slučajevi, koji su iskoristili sve mogućnosti konvencionalne medicine (osim operativnog zahvata).

Jurišić vodi urednu evidneciju za svakog svog pacijenta. U dvije sveske su upisana imena, prezimena, godina rođenja, zanimanje, datum početka terapije i datum završetka liječenja i, naravno, kontakt telefon. Sa mnogim pacijentima održava redovne kontakte. Postao je sa njima, kako kaže, prijatelj.

“Oni me smatraju svojim spasiteljem. O meni pričaju drugim ljudima, preporučuju moje preparate. I to mi je najvesće priznanje – kaže Denis Jurišić, iz čije dokumentacije smo „izvukli“ zanimljivo svjedočenje Radeta J. Sarajevskog policajca.

On je, kaže, godinama odlazio na posao s dvije tablete protiv bolova; jednu bi popio na početku radnog vremena, a drugu četiri – pet sati kasnije! Na takav način je uspio sačuvati posao i izbjeći bolovanje, koje je „poskupo“ za policijski standard. A on je školovao dvojicu sinova!

“Napišite ovako „Ima lijeka za išijas!“. I on se nalazi kod travara Denisa Jurišića. Ja sam vam dokaz za to. Imao sam jedan od najtežih oblika išijasa. Bilo je perioda kada sam bio totalno nepokretan. Boljelo me čak i dok sam ležao.

Nema šta nisam probavao,ni od medicinskih lijekova, ni od narodne medicine. Poneki bi djelovali nakratko, ali ništa nije trajno smirivalo upalu – ispričao nam je R.J., koji još od prošle godine ništa više ne koristi za išijalgiju. Nema potrebe, jer išijas je kao rukom odnešen, nakon jednomjesečne terapije Denisa Jurišića, koju je R.J. uzimao prošle godine tokom septembra i oktobra.

“Uzimao sam „DI COX“ kremu, kapi za išijas, ulje, melem i čajeve. Nekih mjesec dana sam u kontinuitetu sve ovo uzimao. Skoro je nevjerovatno koliko brzo sam osjetio poboljšanje. Ja sam mislio da je to trenutno. Međutim, nije!

Od prošle godine bolovi se ne javljaju. A desnu stranu su mi bolovi raznosili.
Naš sagovornik priznaje da se „priprema“ ove jeseni za novi napad išijalgije. Veli, zna se da je to bolest jeseni i proljeća.

“Nemam nikakvih tegoba, ali kada se neko sa ovim bolovima nosi pet – šest godina, logično je da čeka novu „eksploziju“. Ja sam i ovog proljeća strepio, ali nije bilo upale, nema je ni do kraja oktobra, kada evo vama dajem izjavu. Polako počinjem da vjerujem da je moj išijas prošlost i da su preparati Denisa Jurišića definitivno izuzetno uspješni kod liječenja išijasa – kazao nam je na kraju policajac R.J.

Komentari

komentara