Kako je Miralem D. iz Zavidovića otkrio da je žrtva starih sihira: Umrla komšinica mi dolazi u san i moli da joj oprostim!

Konačno je Kada Radetinac “dijagnosticirala” moj problem. Potvrdila je moje sumnje. Sihiri, stari godinama, imali su za cilj da nam rasture porodicu. Spremila nam ih je tada naša prva komšinica i uspjela u tome. Nije mogla gledati našu harmoniju. Iako je umrla prije nekoliko godina, sihiri nisu prestajali djelovati.


Aurin sagovornik u još jednoj istinitoj priči koja dolazi iz prakse čuvene iscjeliteljke i vidovnjakinje Kade Radetinac, ovog je puta Miralem D. iz Zavidovića (puni identitet poznat redakciji).
Miralem je skupa braćom i sestrama punih 20 godina bio pod utjecajem sihira. Oni su bili uzrok da se njihovi odnosi pogoršaju, da zaborave jedni na druge i prestanu se viđati. Tek je u ordinaciji kod Kade Radetinac, Miralem pronašao mir i lijek. On tvrdi da je za sve kriva jedna njihova komšinica.

-Ona odavno nije među živima, ali njeno zlo se nastavilo emitovati i nakon njene smrti – priča nam Miralem.

Svoju bol i nemir zadnjih nekoliko godina liječio je veli, šetnjama po šumi. Nastojao se što više osamiti. Komunikacija s drugima nije izlazila na dobro. Posebno sa braćom i sestrama. Nisu se priča nam, očima mogli gledati.

-Pokušavao sam da saberem zbrkane misli i realno sagledam stvari. Uzalud! Tuga me gušila svakim danom jače. Od dvije sestre i brata, još prije 12 godina sam ostao sam u porodičnoj kući. Rastali smo se u svađi.

Sestre su plakale, braća bila skamenjena.
Tada nismo ni slutili da smo žrtve sihirbaza i da ćemo to ostati narednih godina. Nakon rastanka prestali smo i posjećivati jedni druge. Često sam plakao pijući kafu i iščekujući da mi neko od njih pokuca na vrata. Osluškivao sam korake, zvuk auta… Ali ništa, s druge strane samo tišina. Muk koji me izluđivao i činio da dani traju vječnost.

Dženaza za dženazom
U tim momentima utjehu sam tražio u sjećanju na djetinjstvo, dob kada su nam roditelji još uvijek bili živi. Kada smo svi živjeli u harmoniji i sreći. U sjećanjima koja naviru je i slika očeve dženaze, ubrzo zatim i majčine.

Ostavši sami, okrenuli smo se starijem bratu, u njemu tražili oslonac. Nažalost, nismo ga našli. U njega kao i u moje sestre počela se uvlačiti neka hladnoća koja ni mene nije obišla. Svađali smo se bez razloga, gledali se s prezirom, stidjeli se jedni drugih. U takvim odnosima ispratili smo i poudali sestre. Brat i ja smo nastavili živjeti zavađeni pod istim krovom, sve do njegove ženidbe kada je i on otišao.

Stari sihiri

U međuvremenu ja sam dobio posao i privikavao se na takav život. Sve će se ovo srediti, izgladit će se odnosi, tješio sam se. Ali vrijeme je letilo neumoljivo, gazilo nas i produbljivalo razdor između nas. Doduše, jesam pokušavao izgladiti odnose s bratom. Nailazio sam samo na šutnju. Pokušavao sam i da se oženim i riješim se samoće. Međutim, svaka veza koju sam započinjao brzo se raspadala.
Prije nekoliko godina počeo sam osjećati i zdravstvene probleme. Jake glavobolje i povraćanje su me crpili. Nakon urednih nalaza, upalila mi se lampica. Odjednom mi je postalo sve tako čudno. Bio sam siguran da su jedino sihiri uništili našu sreću i porodične odnose. Odlučio sam posjetiti neke duhovne iscjelitelje. Većina njih je potvrdila moje sumnje, ali lijeka nisam uspijevao naći.
Konačno je Kada Radetinac “dijagnosticirala” moj problem. Potvrdila je moje sumnje. Sihiri, stari godinama, imali su za cilj da nam rasture porodicu. Spremila nam ih je tada naša prva komšinica i uspjela u tome. Nije mogla gledati našu harmoniju. Iako je umrla prije nekoliko godina, sihiri nisu prestajali djelovati.

Nakon nekoliko duhovnih tretmana, i talismana koji mi je Kada dala, počela se gorčina povlačiti iz mene. Nestadoše boljke, ja se razvedrih. Zaželih se braće i sestara. Pokupovah im poklone i djeci njihovoh, i krenuh da ih obilazim. Obradovaše se. Ništa im nisam govorio za sihire, da ih ne sikiram. Sad smo dobro svi, izgladili smo odnose. A ta komšinica često mi noću u zadnje vrijeme dolazi u san. Plače i moli me da joj halalim. Tvrdi da nije znala šta radi, da sada pati jer ne može naći mira duši. Žao mi je, ali ja joj halaliti ne mogu. Previše je tu patnje bilo…

error: Content is protected !!