Kako je jedna od najvećih zvijezda 80-ih “preko noći” napustila glumu: “Ne žalim apsolutno ni za čim. Moj život je divan!”

Glumačka legenda Rik Moranis sarađivala je sa nekim od najpoznatijih zvijezda Holivuda, poput Stiva Martina, Sigurni Viver i Bila Marija.


Moranis je glumio u nekim od najpopularnijih filmova 80-ih i 90-ih godina, poput “Istjerivača duhova”, “Male prodavnice užasa”, “Draga, smanjio sam djecu” i “Svemirske lopte”. Ostvarenja u kojima se pojavljivao zarađivala su stotine miliona dolara.

Godine 1986, Moranis je upoznao En Belski, dizajnerku kostima. Par se vjenčao i dobio dvoje djece.

U vrijeme kada je Rikova karijera bila na vrhuncu, En je oboljela od raka dojke. Umrla je 1997. godine, nakon duge bitke protiv ove opake bolesti. Imala je 35 godina.

S obzirom na to da su njihova djeca još bila mala, Rik se u potpunosti posvetio odgajanju djece. Iako su svi mislili da je donio nerazumnu odluku, Rik je bez trunke oklijevanja napustio Holivud jer je smatrao da su njegova djeca daleko važnija od snimanja filmova, piše zenskimagazin.rs.

“Kada bi se moja djeca vratila kući iz vrtića, dočekala bi ih svjetla, muzika i divni mirisi iz kuhinje. Topao dom je ono što sam želio da im pružim”, rekao je.

“Shvatio sam da želim da budem kod kuće, sa svojom djecom. Ne žalim apsolutno ni za čim. Moj život je divan”, dodao je.