Kako je jedan gledalac iz Sarajeva „puko“ zbog zaleđa, kuta, suca, zgoditaka… na FTV-u i ekspresno im otkazao pretplatu!?

Ovo je kopija pisma upućena Elektrodistribuciji, FTV-u i BHT-u

ELEKTRODISTRIBUCIJA NOVI GRAD, Trg ZAVNOBIH-a 11, Sarajevo
Predmet: PRESTANAK PLAĆANJA PRETPLATE ZBOG HRVAŠTINE

Poštovani, molim Vas da mi ne ispostavljate račune za mjesečnu pretplatu javnim servisima u BiH. Obustavljam plaćanje, jer sam kao korisnik nezadovoljan. Ubiše me hrvaštinom u mojoj zemlji BiH, u kojoj se uvijek govorio bosanski jezik.
Neću po stare dane da se mučim i tražim prevodioca, odnosno „tolmača“ (prevodioca). Uz sve to vrijeđa me kada čujem u sred Sarajeva i BiH novokomponovani hrvatski jezik, koji me podsjeća na ustaštvo. Ne mogu i ne želim da dozvolim plaćanje FTV i BHT, a da mi oni forsiraju jezik dušmana ove države BiH!
U nastavku je i moje pismo upućeno FTV i BHT:
Uredno sam do sada platio sve pristigle rate za mjesečnu pretplatu, iako vas rijetko gledam. U informativnim emisijama mogu tolerisati „hrvaštinu“ odnosno „croacizme“ do određene mjere. U posljednje vrijeme ste pretjerali. Slušajući priloge na FTV-u ili komentare, treba mi prevodilac, odnosno tolmač.
Nikada se u BiH, u njenom bosanskom jeziku, nije govorio sudac, nazočan, kut, zaleđe… Bilo je normalnije i prirodnije govoriti „ćošak“ nego kut.
Ebo vas kut i ustaštvo.
Od mene nećete dobiti više ni marku!
Obustavljam pretplatu i o tome sam obavijestio i Elektroprivredu!