Kako je Iscjeliteljka Beba spasila Suvadu M. iz Vogošće: OD ROĐENJA SI POD SIHIRIMA, A NEĆEŠ DA SE LIJEČIŠ!

Od te žene u Visokom izašli su sa kanisterom vode i pogledima koji ubijaju. Svekrva me u putu optužila da sam donijela zlo u njihovu kuću i da se brine za svoga sina, svaki put kada ode sa mnom u sobu naveče, hoće li ga ujutro vidjeti. “Od rođenja si pod sihirima, a nećeš da se liječiš. Kad ne voliš sebe, kako ćeš voljeti moga sina – siktala je i bukvalno me tjerala da idem svojoj kući i svojoj, kako ona kaže, “materešini”. Nisam tada ni slutila da me je vodila kod žene koja je trebala da “pojača” sihir na mene i moj brak

Sjećam se da sam kao djevojčica s majkom i bratom odlazila kod jednog hodže prema Visokom. Pili smo neku vodu, nosili zapise i hamajlije. Iskreno, možda se ovih slika nikada ne bih ni sjetila, da nisam u 24. godini ponovo bila prinuđena tražiti lijeka kod duhovnih iscjelitelja.

Pogledi koji ubijaju

Do iscjeliteljke Bebe je, mimo moga znanja, otišla moja majka. Saznat ću to kasnije, nakon što me majka bukvalno odvukla do nje. Tih dana bila sam na ivici nervnog sloma. Čak sam razmišljala i o samoubistvu. Kola su mi baš bila krenula nizbrdo. Dvije neuspjele trudnoće, svekrva i muž su me trovali bolnim uvredama i poniženjima. Uz sve to, sve češće su se javljale i mučile me psihičke tegobe. Muževa majka me već proglasila ludom.

– Božija je volja da je ta žena još uvijek živa. Ona je u osinjaku, prepunom negativne energije. S muževe strane, starija žena joj radi o glavi – upozorila je Beba i insistirala od Suvadine majke da je dovede na tretmane.

Ja u prvi mah nisam željela majku slušati, nego sam sa svekrvom i mužem otišla kod jedne žene u Visoko. Tamo nam je ta žena salijevala stravu. Meni su svi ti rituali bili smiješni, kočila sam se od smijeha i napustila tu kuću. Svekrva i muž su ostali do kraja.

Izašli su sa kanisterom vode i pogledima koji ubijaju. Svekrva me u putu optužila da sam donijela zlo u njihovu kuću i da se brine za svoga sina, svaki put kada ode sa mnom u sobu naveče, hoće li ga ujutro vidjeti.

– Od rođenja si pod sihirima, a nećeš da se liječiš. Kad ne voliš sebe, kako ćeš voljeti moga sina – siktala je i bukvalno me tjerala da idem svojoj kući i svojoj, kako ona kaže, “materešini”. Nisam tada ni slutila da me vodila kod žene koja je trebala da “pojača” sihir na mene i moj brak.

Konačno trudna!

Upravo te riječi i svekrvin postupak, dok je muž šutio, bile su presudne da se već sutradan s rođenom majkom zaputim kod Bebe, a da oni ništa o tome ne znaju.

– Ovaj sihir na tebi, ženo draga, nije star. Dobila si ga u svadbenim darovima, a “podgrijavan” je urokljivim pogledima – kazala je Beba. Nije mi željela odmah kazati da je to djelo moje svekrve, već me tješila da ću se sama uvjeriti za nekoliko mjeseci u snagu Bebinih hamajlija, Božiju volju, milost i prvadu. Pripremila me je da će ta žena početi kopniti i da će od mene tražiti halala.

Nekoliko mjeseci kasnije moja je svekrva pala u postelju, od poletne i ratoborne žene nije ostala ni sjena. Preko noći lice joj je izborano, a oči bez sjaja i umorne. Odnosi između supruga i mene su se poboljšali, ponovo smo bili kao u najbolja vremena – zaljubljeni i puni strasti.

Postalo mi je jasno da su Bebine hamajlije zaštitnice za kuću, brak i moj porod počele djelovati. U tom periodu sam ostala i u drugom stanju. U petom sam mjesecu trudnoće. Uživam u bračnoj sreći i harmoniji. Doduše, od svekrve smo se odeslili u podstanarski dom. Nikada još nisam mužu, a ni njoj kazala kako sumnjam da je moju i nesreću moga muža naručila ona. Jedino što sam oprezna i budna na svakom koraku. Ništa njeno ne koristim; čak i kafu ili sok koji nam donese bacam u smeće.

Kontakt telefon iscjeliteljke Beba u Sarajev u je 033 619 740 ili 061 057 380. Pozivni za BiH je 00387

Komentari

komentara