Kako je Iscjeliteljka Beba pronašla lijek za gluhonijemu djevojčicu: KAD MAJKA VRATI UKRADENE STVARI,DIJETE ĆE PROGOVORITI

I Desilo se čudo! Sedmogodišnja djevojčica je zovnula „mamaaaaaaaaaaaaaaaa“. Bilo je to nepunioh pet dana nakon što je njena majka vratila svekrvin nakit, koji se darivao s generacije na gerenaciju u porodici

Prelijepa djevojčica, u svojoj sedmoj godini mogla govoriti. Njeni roditelji su obilazili sve znane i neznane ljekerae, vidare i iscjelitelje, ali lijeka nisu mogli pronaći. Svi su bili zbunjeni, jer je beba kada je došla na svijet, prema majčinom kazivanju, glasno plakala.

U septembru ove godine majka i otac djevojčice R. i N. F., koji žive na relaciji Novi Sad – Francuska- Italija pokucali su na vrata Iscjeliteljke Bebe iz Sarajeva Oni su inače romske nacionalnosti. Imaju mnovca, ali eto nisu sretni zbog nesretne kćerkice.

– Naša curica kao da ima neku kočnicu i ne može da progovori. Čuje nas, vidi, ali ne progovara. – kazali su roditelji.

Nakon uobičajenih rituala, „otvaranja zvijezde“, uslijedili su prizori kakve ni majka, ni otac djevojlice nisu mogli ni usniti. Imali su utisak da se nalaze u sudnici, pred najstrožijim sudijama. Majka je bila prinuđena da “položi račune”, jer iscjeliteljka Beba je podsjetila na neke važne detalje iz njenog života. Tu je „pokupila“ grijehe :

“Vi dobro znate koje ste i kome ukrali vrijedne porodične stvari dok ste nosili u stomaku vašu kćerku. Ne pripadaju vama i ne možete ih zadržati za sebe – upozorila je Iscjeliteljka Beba, te uputila savjete da hitno vrati te stvari, a nakon toga se može nadati lijepim stvarima.

Radilo se o porodičnom nakitu, kojeg je nesretna majka ukrala iz sefa svoje svekrve dok je bila sa „stomakom do zuba“. U pitanju je bila ogrlica i prsten, koji se vijekovima prenosi, s generaciju na generaciju, a daruje se najstarijoj snahi.

R.F. je bila najmlađa snaha i nikako joj taj nakit nije pripadao. Sjeća se svekrvinih suza, čupanja kose i kletvi. Ni u snu nije mogla pomisliti da su je te kletve stigle i to na rođenom djetetu.

Na rastanku Beba im je dala određene upute, učenu vodu i naglasila:

Danas presretni roditelji, priznaju, da tada nisu previše vjerovali u Bebine riječi i savjete. Ali, je R.F. odlučila vratiti nakit svekrvi.

– Potajno sam se nadala da će se desiti čudo. Djevojčicu sam kupala Bebinom vodom, a nakit ubacila u svekrvinu sobu. Namjerno sam otišla do Novog Sada i bukvalno joj ga „poturila“ u njenoj sobi, ispod kreveta. Pronašla ga je sedam dana kasnije i svima obznanila da je pronašla zlatni nakit, plakala je od sreće i molila Boga da nagradi onoga ko joj je vratio te dragocjenosti.

Ni svekrva nije slutila da će nagrada stići roditeljima gluhonijeme djevojčice. Jedno jutro je, dok joj je majka spremala doručak, ona kazala „mamaaaaa“.

Bio je to nevjerovatan šok, ali i najljepši trenutak u životu ove žene. Bebino proročanstvo se obistinilo.

– Kada me kćerka zovnula mama, mislila sam da mi se pričinjava. Tek kada je to ponovila, pa se osmjehnula, shvatila sam da je dijete progovorilo. Ona sjajmno danas priča. Hvala Iscjeliteljki bebi za najveću radost u našim životima!

Kontakt telefoni Iscjeliteljke Beba u Sarajevu su: 033 619 740 ili 061 057 380. Pozivni za BiH je 00387

Komentari

komentara