Kako je Indiru L., iz Ilijaša bioenergija vratila u život: Sa 30 dijagnoza bila sam “živi kostur”

Skoro da nema lijeka, a da ga nisam u proteklih petnaestak godina isprobala. Trovala se tabletama, injekcijama, kupovala čajeve, pila ulja, išla na akupunkturu, kod homeopata, travara. Lijeka nije pa nije bilo. Ko li me urek'o pa mi se ne da kutarisati apoteke, pitala sam se svakodnevno u agoniji…

Nepomična, iscrpljena od bolesti i uglavnom sama, ležala je u postelji, zureći u plafon. Bol, patnja, tuga i grobna tišina. Ispijenih obraza, blijedog lica, upalih očiju, slijepljene, rijetke kose, sa jedva 40 kilograma – to je bila slika života Indire L. iz Ilijaša, smaohrane majke dvoje djece. Domaćice bez dana radnog staža, trgovkinje po zanimanju.

Indira čak nema ni riješeno stambeno pitanje. Bez muža je ostala prije nekoliko godina, stradao je u saobraćajnoj nesreći. Podstanarstvo i briga o dvoje malodobne djece, priča nam, bia bi lakša da je bila zdrava. Ali, od stresova i neprestane bitke za egzistenciju, ova je žena teško obolila.

– Patnja. Kraj se nije nazirao. Nigdje odgovora na brojna pitanja mog tijela, nigdje lijeka koji će osvijetliti barem jedan dan. Izgledalo je da su sve lađe potonule. Sve dok se nije našla u rukama Ramiza Imamovića.

 Infuzije – svakodnevnica

– Sve je to krenulo nekako polako. Nisam očekivala da ću na kraju biti prikovana za postelju. Jako brzo sam postala “živi kostur”. Nisam ništa mogla da jedem. I kad bih i osjećala glad, izbjegavala sam tanjir, jer sam znala da ću teško podnijeti želučane bolove poslije jela. Roditelji su mi stari, i sami bolesni, htjeli bi pomoći, a ne znaju kako. Bolila me njihova bol, bol što djeci ne mogu šta skuhati, odvesti ih u park, ispratiti do škole. Sve se obrušilo na moja pleća. najviše me briga dokusurila. Kako ću ovo, gdje ću, šta će biti sa nama. Svo to sivilo ubije čovjeka u pojam, pa onda se bolesti lijepe – prisjeća se Indira.

Prvo su je mučile glavobolje, pa migrene i sinusi. Upala oka, pa uha. Lom ruke, pa dijagnoza artritis. Uporedo se javljaju želučani problemi, nesanica i ubrzan rad srca. Apaurini i infuzije – Indirina svakodnevnica. U neka doba, stigla je i dijagnoza od koje se ledi krv u žilama – multipla skleroza.

 Bioenergija detoksicira

– Nakupilo se oko 30-ak dijagnoza. Jedino me još traktor nije pregazio. Ali, želim da ovom ispoviješću svim bolesnima poručim da izlaz iz svake bolesti postoji. Potrebno je samo mnogo volje, hrabrosti, ali i prava osoba koja će vam biti putokaz. Za mene je to Ramiz Imamović, čovjek koji je više od ljekara, iscjelitelja. On liječi i tijelo i dušu.

– Sve i jedan tretman mi je uradio besplatno, nikad novac nije pomenuo!Nestala je prvo nesanica, srce se smirilo. Apetit se vratio, kosti prestale da bole. Ruke se više ne tresu, oko ne drhti. Dišem ravnomjerno, spavam dobro, imam apetit. Udebljala sam se 21 kilogram od prvog dolaska kod Ramiza.

Njegova susretljivost i ljubaznost smirili su  moje strepnje. Detaljna dijagnostika dala je odgovor – svi organi su oboljeli, a naročito kičma. Multipla skleroza zadavala mi je najviše muka, ali to je prošlost. Bioenergija je sve otkočila, dovela u balans. Detoksicirala me, izvukla otrove napolje. Borba je trajala četiri mjeseca, ali su sve moje bolesti iščezle…

Komentari

komentara

error: Content is protected !!