Kako je holandski fotograf Mihael Kloster uhvatio mladence na “djelu”?

Ovaj čovjek je slikao mladence kako simuliraju felacio u svojim odjevnim kombinacijama sa vjenčanja. Ostaje nepoznanica da li je mladoženja uzvratio zadovoljstvo nevjesti…

U Holandiji je počela nova svadbena tradicija. Nakon vjerdibenih fleš mobova, ceremonija vjenčanja snimljenih dronovima, stiže i erotika. U zadnje vrijeme sve su aktuelnije svadbene fotografije, na kojima supruga u vjenčanici zadovoljava svoga izabranika.

Fotografije pušenja obično prikazuju nevjeste kako simuliraju pušenje svojim mladoženjama, pored parkiranog starinskog automobila, ili možda žive ograde, negdje na selu. To su parovi koji žele da pokažu koliko su simpatični i seksualno liberalni, i uskoro stižu na heteronormativno vjenčanje u vašoj blizini.

Fotografije su prvi put izazvale pažnju javnosti nakon što je fotografija novih mladenaca, koju je snimio holandski fotograf Mikael Kloster, postala viralna. On stoji u bujnom šumarku; ona je kleknula ispred njega. Navodno, uradili s utu na Kipru, tek vjenčani britanski par Mark i Samanta Simons.

Par nedelja kasnije, još jedan par iz Britanije se upustio u post-ceremonijalni lažni oralni seks ispred jedne grčke crkve. Ali kao i mnoge druge stvari koje Britanci rade u inostranstvu, ni ovo nije naišlo na oduševljeni prijem kod lokalaca. Nakon što su Metju i Karli Lan simulirali felacio ispred grčkog pravoslavnog manastira Svetog Pavla na Rodosu, lokalni episkop je zabranio svim stranim parovima da se tamo vjenčavaju.

„Samo smo se pretvarali i zezali”, požalio se Metju Lan u komentaru za britanske novine San. „Grci su reagovali pretjerano burno”. Jedan par – čije je vjenčanje u manastiru Svetog Pavla otkazano poslije te slike sa pušenjem – sada razmišlja o tome da tuži Lanove.

A šta fotograf, koji je odgovoran za to što je kaznio svijet najodvratnijim svadbenim fotografijama, misli o novom trendu?

On kaže da nije odgovoran za stvaranje žanra svadbenih fotografija sa pušenjem. Po njemu odgovorna je Amerika.

„Vidio sam svadbenu fotografiju sa pušenjem prošle godine, na jednom sajtu iz SAD”, kaže Kloster za Broadly. I dodaje:

„Ja nisam prvi koji je to uradio, samo prvi čija je slika postala viralna”.

Neobjašnjivo, Klosterov falocentrični pristup svadbenoj fotografiji mu je podario poštovaoce širom svijeta. On priča:

„Dobijam gomile privatnih poruka od fotografa širom svijeta kojima se dopada moj kreativni način razmišljanja”, kaže on entuzijastično.

Novinarka “Vice” je pitala Klostera kako bi se osjećao da slika temu lizanja, a on je odgovorio:
“Naravno! Samo mi treba neki fini par koji bi se usudio da to radi”.(vice)