Kako je Hilmo iz Sarajeva u porniću prepoznao svoju ženu

Foto: Ilustracija

U nimalo potresnoj ispovijesti, sretan što se konačno i zauvijek riješio supruge koja mu je krv pila duže od 20 godina, nabijala rogove, potkradala ga i na uzici držala uz pomoć vradžbina, Hilmo V., iz Sarajeva tek pokoju ružnu riječ kaže na račun Amerike. Hvali iscjeliteljku Kadu Radetinac koja ga je oslobodila zla. Pročitajte u nastavku najzanimljivije dijelove Hilmine priče…

– Znate onu izreku “Udaj se brzo, kaj se natenane”. Kod mene je tako bilo. Oženio sam se u ratu, a sad se nakajati ne mogu – govori Hilmo na početku svoje ispovijesti. Za brak sklopljen nabrzinu u opsadnim danima, naš sagovornik nema niti jedne lijepe riječi.

– U ljeto ’94. napunih 26 godina. Nisam znao hoću li živ dočekati naredni dan, hoću li se vratiti s linije majci i ocu u komadu ili dijelovima. U svom tom neznanju, strepnji, iščekivanju – oženih se. Ne zavređuje ni ime da joj pomenem. U naš je komšiluk stigla kao izbjeglica, mlada i lijepa. Iako porušen, za grad je govorila da nikad ništa ljepše nije vidjela u životu. Godinu dana kasnije, nas smo dvoje već bili uz Americi. Kako, zašto, i danas se pitam. Neke stvari tek saznajem od iscjeliteljke Kade. Kaže, opčinila me ta moja žena – priča Hilmo, ne skidajući osmijeh sa lica.

Nezasita nimfomanka

Sretan je veli, što se napokon riješio zla. Zla zbog kog je zaboravio ko je i šta je. Rodnu grudu, majku i oca. Prežaliti kaže neće moći nikad što materi na dženazu nije otišao prije četiri godine.

– Ništa mi ona nije dala. Kod očiju sam bio slijep, kod ušiju gluh. Kad su mi prijetalji skretali pažnju na njeno provokativno odijevanje, odmahivao sam rukom. Kad me komšinica upozoravala da joj skrenem pažnju jer joj zavodi muža, a drugoj sina, opet sam odmahivao glavom.

– Nije ona takva, to oni lažu – tješio sam se.

Kada Radetinac (062/904-793)

– Svi su lagali – osim nje. I izvodi iz banke koji su crno na bijelo pokazivali da je rastrošna, stvari drugih muškaraca koje sam pronalazio u stanu, vapaj mog oca da ga posjetim dok je još živ.

– Stvarnost nije dopirala do mene. Budio sam se, odlazio na posao, radio i živio poput robota. Sve odluke je ona donosila – prisjeća se Hilmo.

 Magija ne pita – uzima!

S neznatnom nelagodom kazuje da mu je supruga i pornić snimila. Kućni uradak. Više njih zapravo.

– Da bi mi valjda oči otvorili, neki ljudi su se pobrinuli da mi poštar donese uredno u kovertu spakovane te snimke. Na nekima sam prepoznao njene poslovne kolege, neke komšije i druge nepoznate ljude. Na svim je snimcima bila ona. Voljela se snimati, voljela je muškarce. Ja joj nisam bio dovoljan. Teško bi mi to palo sve u drugčijim okolnostima, ali tada, kad sam prvi put vidio sve te bahanalije, bilo mi je svejedno jer sam bio pod dejstvom crne magije.

– Hranila me redovno svojom menstruacijskom krvlju i drugim sihirima. Poslije, nakon što sam dušu ispovraćao čisteći se uz pomoć Kadinih hamajlija, osjetio sam olakšanje. Sreću što sam je se riješio. Što sam progledao i zauvijek leđa okrenuo toj sihirbasici i tuđini.

– Odmah sam se uz Bosnu vratio. Satima sam ležao na majčinom mezaru, kvaseći zemlju svojim suzama, moleći je za oprost. Sad nadoknađujem mnogo toga izgubljenog. Uz oca sam, našao sam posao. Sud je djecu koja su takođe bila pod magijom zbog koje su zastranili, dodijelio meni. Po prvi put u njihovih 12 i 15 godina, uključujem se u njihovo djetinjstvo, obrazovanje, život. Tek sam sad svjestan da uopšte imam djecu.

– Inače, Kada mi je objasnila da “magija jede svoju djecu”. Da ti isprva nešto, namami te na zlo. Kasnije, ne traži već sama naplaćuje protutuslugu. U slučaju moje bivše žene, vjeurjem da je ta zastranjenost, snimanje pornića – protuusluga. Kinjila me tolike godine, opčinila, obnevidila, robom napravila. Neka ništa dobro ne očekuje…-završio je naš sagovornik svoju priču, stidljivo otkrivajući da mu je Kada nagovijestila novi brak, pravu ljubav i veliku sreću.

– Tu sam osobu već upoznao. Hvala velika Kadi. Žena je čudesna. Sve zna, prošlost, sadašnjost, budućnost. Njena je pomoć neopisiva. Kada me je budnog probudila…

Kontakt Kade Radetinac: 062/904-793

error: Content is protected !!