Kako je grobar u zadnji čas spasio mladence od crne magije, koju im je kuma napravila na groblju!?

Ta žena došla je na groblje dotjerana i sa tortom u rukama. Odmah mi je privukla pažnju. Ode do jednog groba i spusti tortu na njega, onda je nešto mumlala, pa tri puta prebacila zemlju sa groba preko torte. Mislio sam da tuguje za nekim kome je danas rođendan, pa mu je na grob donijela tortu. Ali, ona kolač ne ostavi tamo, nego opet uze u ruke i krenu van groblja. … Krenuo sam za njom i evo stigao dovde

Nakon godina konobarisanja u poznatoj kafani, Milan je mislio da je sve vidio. A onda je još jedna obična svadba promijenila sve. Grobar koji kopa rake stigao je na veselje i preklinjao domaćina da odmah bace jednu tortu!

“Gosti su ušli u salu i sjeli, a za njima su došli i mlada i mladoženja. Prišao mi je kolega i rekao da neki grobar ispred restorana traži domaćina veselja. Nisam htio da opterećujem mladence, pa sam se uputio ka mladoženjinom ocu. Rekao sam mu šta je u pitanju, a čovjek samo zbunjeno podiže obrve. Krenuo sam sa njim ka vratima, instiktivno, ako mu zatrebam”, svjedoči konobar za „Stil“.

Ispred kafane je stajao sitan čovjek u staroj odjeći, ni nalik gostu svadbe. Prema riječima konobara, oči su mu bile iskolačene, stezao je svojom jednom šakom onu drugu. Izvinio se nekoliko puta domaćinu i nakon što je mladoženjin otac pokazao nestrpljivost, mršavi grobar je počeo da objašnjava. Najprije je rekao da on kopa rake, tako je i vidio šta je vidio.

“Pratio sam jednu ženu dovde, lijepu i dotjeranu. Ušla je noseći tortu na vaše veselje. Ne bih Vas uznemiravao da je prije toga nisam vidio na jednom grobu, sa tom istom tortom” tiho počinje grobar dok se zenice mladoženjinog oca šire.
Konobar Milan, koji je bio svjedok događaja kaže da je grobar počeo da “guta knedle”, a ruke su mu drhtale.

“Ta žena došla je na groblje dotjerana i sa tortom u rukama. Odmah mi je privukla pažnju. Ode do jednog groba i spusti tortu na njega, onda je nešto mumlala, pa tri puta prebacila zemlju sa groba preko torte. Mislio sam da tuguje za nekim kome je danas rođendan, pa mu je na grob donijela tortu. Ali, ona kolač ne ostavi tamo, nego opet uze u ruke i krenu van groblja. Tada sam znao šta je. U kolima je čekao muškarac. Sjo sam u svoj auto i krenuo za njima, tako sam i stigao dovde”, svedočio je grobar mladoženjinom ocu.

Milan, konobar koji je cijeli razgovor slušao kaže da je domaćin bio “siv u licu”, a siroti grobar je već drhtao.

“Domaćine, oprosti, ali ta žena ti je obajala na grobu tortu za veselje i donijela ti je. Obojica znamo šta je to. Ona hoće kuću da ti zatvori, izbacuj to van”, rekao je grobar naglo se pribravši.

Pribrao se i domaćin, a grobar je poče da opisuje kako izgleda žena koja je donijela tortu. Poslije nekoliko riječi, domaćin se uhvati za glavu, strašno opsova i reče:

“To su nam kuma i kum”!

Konobar koji je prisustvovao sceni kaže samo da je mladoženjin otac utrčao u salu, zgrabio za ruku kumu, pozvao kuma i izbacio ih napolje naglavačke.

Konobara Milana zamolio je da nađe tortu i baci je u WC šolju.

Kada je došao k’ sebi istrčao je napolje da nađe onog grobara i pozove ga na slavlje. Ali, grobar je već otišao.