Kako je Dženana J. iz Kaknja oprostila sestri zavođenje muža: BEBA MI JE REKLA: NE TUGUJ, ČOVJEK TVOG ŽIVOTA ČEKA TE NA PIJACI!

Početkom marta Dženana je srela čovjeka iz Bebine priče. Bio je to zaista susret na pijaci. Ona je sa kolegicom žurila do mesnice. Gotovo su se sudarili njen sadašnji momak i ona, započeli neprijatan razgovor, ali je njegov osmijeh i šarm Dženanu veoma brzo razoružao. Poziv na kaficu, upoznavanje, pogledi, osmijesi… Novi susret već slijedećeg dana. I on je imao jedan nesretan brak iza sebe. Subinski putevi su ih spojili.

Dženana J. (28) vjeruje da pola Kaknja zna za porodičnu prošlogodišnju bruku u njenoj porodici. Kaže da je njen grad čaršija, ljudi su uskogrudni, zatvoreni i konzervativni.

– Svi su brujali samo o tome i svi su sažalijevali moju sudbinu, a osuđivali moju, dvije godine mlađu, sestru Ševalu. Niko više ne priča o mom razvodu sa Senadom, mojim bivšim suprugom, nego o njegovoj vezi sa mojom sestrom. Nisu se vjenčali, ali već žive zajedno i svi znaju za njihovu ljubav. Navodno, ona je trudna. Iako se to nije trebalo dogoditi, ali kad se dogodilo, moja je sudbina glavna tema u porodici i komšiluku. Svi me sažalijevaju, a sestru optužuju. Svoju sam sestru zamrzila, ne želim da čujem za nju. Za mene je mrtva. Nikada joj neću oprostiti. To što je učinila ostavilo je bolan trag u našoj porodici. Otrovala je i naše roditelje, naš najstariji brat ju je želio zapaliti. Niko ni nju, niti njega ne želi u svojoj blizini – jada se Dženana.

Bratsko-sestrinska ljubav

Dok negdje daleko gleda u prazno, ispred Dženaninih očiju se redaju slike iz minulih vremena. Svoga bivšeg supruga je srela na novogodišnjoj zabavi. Bila je to ljubav na prvi pogled. Još dok su se zabavljali upoznala ga je i sa svojom sestrom. Kako su Senad i Dženana razvijali ljubavnu vezu, tako su i Ševala i Senad gradili neki, gotovo bratsko – sestrinski odnos, pun razumijevanja, poštovanja i zajedničkih tema.

– Da mi je neko tada rekao šta će se dogoditi u našim životima, rekla bih mu da je lud. Na mojoj svadbi sestra je bila najveselija, često nam je navraćala u stan, pomagala u kućanskim poslovima, u dane vikenda ostajala sa nama da igramo remija ili uživamo uz TV program. Tih 17 mjeseci, koliko sam živjela u magli, ni po čemu nisam primijetila da sam ja, zapravo, suvišna u vlastitrom domu. Prvi put sam posumnjala i osjetila se ljubomornom kada je jedne večeri, dok smo igrali tombole, Senad veselo zagrlio moju sestru, nakon što je ona pobijedila. Ona kao da se topila u njegovom zagrljaju, a ja sam osjetila neke neugodne trnce. Poludila sam. “Pripazite vas dvoje kako se grlite”, nisam mogla prešutati. Nije mi bilo više do igre. Povukla sam se u spavaću sobu. Opterećena sumnjama, ali i možda preoštrom reakcijom, jela sam samu sebe. Tako sam i utonula u san.

Ljubav na pijaci

Od te večeri u mome životu sve se promijenilo. Suprug i ja sve smo manje razgovarali, sestra nas sve rjeđe posjećivala. Postajali smo stranci. Nestalo je ljubavi, duhovitosti, razgovora…Sumnja me je sve više i više nagrizala, pogotovo kada sam čula od moje najbolje prijateljice da je moju sestru i muža vidjela u našem automobilu. Tugu i sumnju sam držala duboku u srcu, ali nisam imala snage bilo kome se povjeriti.

Jedne večeri sam prisluškivala mužev telefonski razgovor. Dogovarao je sa nekim sastanak. To je bila kap u punoj čaši. Odlučila sam ga uhoditi. Iste večeri sam ih otkrila. Ta slika me je gotovo oborila s nogu, njih oboje su izgledali kao da su im potonule sve lađe. U muževljevom glasu sam osjetila osjećaj krivice, ali u sestrinom nisam. Tako sam je muški ošamarila, da je završila na podu. Ko zna kako bi se sve završilo da on nije stao između nas. Zamolio me je da se smirim, jer je Ševala trudna.

Ushićenje i rana na duši

Bila je to posljednja noć da smo moj suprug i sestra razgovarali. Slijedećeg dana grad je brujao o mojoj nesreći i porodičnoj tragediji. Brakorazvodnu parnicu sam veoma brzo okončala, ali oni se, kako čujem, još uvijek nisu vjenčali.

– Neće se nikada ni vjenčati – kazala joj je Vidovita Beba, kod koje je prije četiri mjeseca došla da pronađe lijek za svoju napaćenu dušu. – Tebi sreće nema sa njim, sestra neće još dugo ostati u toj vezi. Njoj je suđeno da pati, a tebe će usrećiti čovjek sa kojim ćeš se sresti na ulici. Možda i na pijaci! – nastavila je Beba, tvrdeći da nema sihira u njenoj porodici i životu.

Početkom marta Dženana je srela čovjeka iz Bebine priče. Bio je to zaista susret na pijaci. Ona je sa kolegicom žurila do mesnice. Gotovo su se sudarili njen sadašnji momak i ona, započeli neprijatan razgovor, ali je njegov osmijeh i šarm Dženanu veoma brzo razoružao. Poziv na kaficu, upoznavanje, pogledi, osmijesi… Novi susret već slijedećeg dana. I tako iz dana u dan. I on je imao jedan nesretan brak iza sebe. Subinski putevi su ih spojili.

– Ushićena sam i sretna, ali rana na duši peče. Boli me postupak moje sestre. Pitam se imam li pravo samo nju kriviti? Zar za ovu bruku i nesreću nije zaslužniji moj bivši suprug? Nije me, znači, sigurno, nikada volio…. Ako nema dejstva sihira, onda nije bilo ni ljubavi.
Kontakt telefon Vidovite Bebe je 033 619 740 ili 061 057 380. Pozivni za BiH je 00387.

Komentari

komentara