KAKO JE „BUCO DEBELJUCO“ POSTAO MAGNET ZA CURE?

U jednom trenutku vagao je 146 kilograma i to je bio alarm da nešto počne činiti od svoga života. Pročitajte kako je uspio „istopiti“ suvišne kilograme

BUCO DEBELJUCO U školi su ga zvali “Buco debeljuco”, a omiljena hrana mu je bila ona iz restorana brze hrane. Zbog svoje debljine godinama je trpio uvrede, a onda je, u ranim dvadesetima, odlučio prestati jesti hamburgere i početi vježbati.

Kile su počele padati, a Austin Shifflett postao je privlačni mladić. O bolnim uspomenama na školske dane i traume danas priča kao na simpatične zgode:

– Mislio sam kako će višak kilograma sam nestati, jer sam tada još rastao. Međutim, sve je izmaknulo kontroli. Vrijeđali su me verbalno. Zvali me „Buco debeljuco“ i taj se nadimak zalijepio za mene. Inače, nisam osoba koja se sukobljava pa bi se samo nasmijao na to. Nisam im želio pokazati da me to pogađa.

To što su ga u školi zadirkivali zbog tjelesne težine loše se odrazilo na njegove ocjene. Umjesto da učini nešto po pitanju svoga zdravlja, počeo je još više jesti. Hranio se nezdravo, a kada je vaga pokazala 146 kilograma, shvatio je ozbiljnost situacije.

– Bilo je to dno dna. Nisam mogao vjerovati. Pomislio sam da se vaga pokvarila – opisuje Austin.

Skoro se rasplakao svojoj baki, a ona mu je preporučila da ide na Atkinsovu dijetu. I desilo se čudo. U roku od samo sedam dana „istopio je“ 9 kilograma pa je nastavio

Nakon tri mjeseca, uspio je smršaeti 38 kilograma. Počeo je i vježbati.

– Počeo sam odlaziti u teretanu, u večernjim satima, kada nije bilo nikoga tamo. Trebalo mi je 10 mjeseci da skinem 70 kilograma – rekao je Austin.

BUCO DEBELJUCO 2 Osim broja na vagi, nakon što je drastično smršao, promijenile su se i brojne druge stvari u njegovom životu. Dok je bio “Buco debeljuco”, Austin je bio povučen, a kada je smršao postao je samouvjeren.

– Počeo sam izlaziti s djevojkama. Prije me nisu htjele niti pogledati. Najbolje od svega, oni koji su mi se prije rugali, sada me pitaju za savjet kako osvojiti curu – kaže i dodaje kako im ne zamjera što su mu se rugali

Trenutno skuplja novac za operaciju kojom bi uklonio višak kože koja se rastegnula dok je bio debeo. Nada se kako će upisati studij kineziologije, kako bi postao trener, jer želi pomagati i drugima da skinu kilograme. Za sve one koji se muče sa viškom kilograma ima poruku:

– Niste se udebljali preko noći, pa preko noći nećete ni smršati. Prihvatite svoje poraze, ali morate biti uporni!

BUCO DEBELJUCO 3