Kako je bijeli mag spasio Adisa i Belmu iz okova crne magije: IZ FRIŽIDERA JE ODJEKIVALA MUZIKA, A BELMI JE NEKO ZATVORIO VODU DOK SE TUŠIRALA!

Iako je mnogi smatraju plodom razuzdane mašte lakovjernih ljudi, produktom neutemeljenih, i priča bez ijednog pravog argumenta, crna magija nezaustavljivo i skoro svakodnevno uzima svoj danak.  Posljednji zastrašujući slučaj ove neobične pojave, umalo nije uništio živote 40 – godišnjacima iz Sarajeva, koji su ni krivi ni dužni upali u kandže zavidnih komšija.

Skoro šest mjeseci  su supružnici Adis i Belma T. proveli u okovima crne magije, a da toga uopće nisu bili svjesni.  Bili su dovedeni do ivice ervnog sloma. Dešavale su im se čudne i neobjašnjive stvari, koje se teško mogu vidjeti i u filmovima naučne fantastike.

Pola godine haosa

„Moj muž i ja se nikada nismo preporekli, možda nekoliko puta zbog moje ljubomore. Kako je često puno službeno putovao, znala sam ga i optužiti da me vara. Jednom prilikom sam bila ozbiljna, a on još ozbiljniji i jako mi je zamjerio zbog mojih sumnji. Ali, to je bilo prije pet godina. Shvatila sam da sam pretjerala, bukvalno sam ga molila za oproštaj. Nekoliko dana nismo govorili, ali mi je oprostio – kazuje Belma.

Ni na veliku svađu koja se desila nekoliko dana prije Nove godine,  Belma nije previše obraćala pažnju. Iako se desila bez krupnih razloga, ona je olako prešla preko nje. A, zapravo, to je bio početak skoro šestomjesečnog haosa u njihovom domu.

„Iz čista mira je promijenio raspoloženje. Večerao je, odjednom je počeo nalaziti zamjerke mojoj kuhinji. Kao gladan je od kada zbog korone ne ide po restoranima. Zaboljelo me je, počela sam plakati, pa i uzvraćati riječima njegove otrovne izjave, a on je pobijesnio. Gađao me tanjurom. Prije toga nikada nije digao ruku na mene, a 15 godina smo u braku.

To me je dotuklo, njegove drske riječi su me natjerale na suze.  Nekoliko dana nismo uopće govorili, čak smo spavali u odvojenim sobama. Jedino smo pred komšijama glumili slogu i harmoniju, a oni su nam tih dana dolazili svakodnevno. Planirali smo zajedničko novogodišnje slavlje.

Nakon te svađe pomirili smo se na pomalo neobičan način. Bilo je to 31. 12., nakon novogodišnjeg slavlja. Bile su tu sa nama i naše komšije. Odglumili smo sretan par, čak jedno drugom čestitali. Kada su oni otišli, a mi svako u svoju sobu se zaputili, odjednom se začula muzika iz kuhinje. Neka čudna klavirska muzika. Oboje smo potrčali tamo. Dolazila je iz frižidera, otvorim fižider, u nekom šoku sam počela da tražim dugme gdje se gasi. A moj muž se počeo smijati.

Trajalo je to desetak minuta, pa se utišalo. Muž me ubjeđivao da sigurno komšija sa petog sprata svira, jer smo ga znali ponekad tokom dana čuti kako vježba na klaviru. Povjerovala sam, ali više sama nisam smjela zaspati. Privula sam se u njegov krevet. Tako je palo pomirenje.

Ona želi vašeg muža za svoju sestru

Narednih dana i mjeseci su se dešavale brojne čudne stvari. Stalno smo se svađali, bili depresivni, nervozni… Nije dolazilo do ozbiljnijih svađa, ali doza nelagode je uvijek bila osjetna i to me zabrinjavalo. Dešavalo se to svakodnevno. Onda su Adisa  počeli boljeti bubrezi i stomak; mene cijela desna strana. Sve to bi se dešavalo od pet sati predvečer pa do ujutro. Prije podne, ništa!

Jedne večeri bila sam pod tušem. Odjednom mi je neko zatvorio vodu. Tačno sam osjetila nečije prisustvo. U prvi mah sam pomislila da se Adis zeza, ali sam shvatila da ipak nije bio fizički tu prisutan. Vrisnula sam, on je dotrčao i opet od mene napravio budalu. Kao ja sam zaboravila da sam zatvorila vodu. Ali, kada su počele padati pločice sa zida u kupatilu, i on se trznuo. Samo je rekao: „Ovo nije normalno“ i pobjegao u dnevni boravak, a ja za njim. Drhtala sam kao prut.

Krajem marta ove godine odlučila sam kontaktirati bijelog maga Adu Sarajliju. Javila sam mu se telefonski. On je uradio astrološku i numerološku analizu, a onda me je pitao za komšije, koje doživljavam kao najrođenije. Opisao mi ih je, čak mi spomenuo čokoladne bombice koje je komšinica donijela za novogodišnje slavlje. Potvrdila sam da je sve to istina, a on mi je rekao:

„Tu su uzroci vaših problema. Kod vas je bačena magija, a ima tu i nagaza. Neko želi vašeg muža za svoju sestru!.

Bilo mi je sve jasno. Moja komšinica ima sestru od 42 godine, koja se nikada nije udavala, ali je dobro stojeća. Nije neka ljepotica, ali je obrazovana i ekonomski situirana.

Pristala sam na duhovne tretmane i Sdine metode uklanjanja tragova magije. On je garantovao da će s početkom rituala uklanjanja negativne emnergije u mome domu, komšije se udaljavati. I zaista je tako bilo. Što sam gviše prskala učenom vodom moj stan, stubište, vrata njihovog stana, to su oni bili sve udaljeniji. Istovremeno, u mome domu se počeo vraćati mir. (Aura/Marketing)