Kako je Beograđanin Stojan Stanaćev (64) Krnjićevom terapijom uspio za četiri mjeseca skinuti skoro trideset jedinica dijabetesa: Ne nosim više etiketu “šećeraša”!

Kada su beogradski ljekar  uporedili moje stare nalaze i ove nove na kojima piše da vrijednost tromjesečnog šećera iznosi 5,3 jedinica svi su zanijemili. Tražili su da im kažem kako mi je to uspjelo u ovako kratkom roku, ali ja im nisam htio otkriti tajnu – pomalo šeretski priča Stojan koji kaže da je on živi dokaz da je priroda i alternativna medicina jača i pouzdanija od tradicionalne

Stojan Stanaćev

Zvanična medicina još uvijek nije uspjela pronaći lijek za dijabetes – bolest koja zagorčava živote više od 220 miliona ljudi širom svijeta. Tu je bezbroj različitih tableta, terapija i savjeta doktora koji samo privremeno mogu ublažiti simptome, ali ne i definitivno poraziti ovu bolest. Ipak, mnogi zaljubljenici u prirodu i alternativnu medicinu znaju da lijeka itekako ima, i to u obliku sirupa i čajeva konjičkog čudotvorca, Mirsada Krnjića.

U djelotvornost Krnjićevih preparata za veoma kratko vrijeme uvjerio se i 64-godišnji Stojan Stanaćev automehaničar sa adresom u Beogradu. U telefonskom razgovoru za magazin Aura, opisao je u krakim crtama svoju borbu i konačni trijumf nad ovom opakom bolešću.

Šok u bolnici

– U januaru je sve krenulo nizbrdo. Počeo sam odjednom gubiti kilažu, sa šezdeset i jednog kilograma sam spao na samo pedeset i tri! Uhvatila me neka slabost u cijelom organizmu, a nagon za mokrenjem me noću dizao iz kreveta i po nekoliko puta. Danju je trebalo raditi, a u meni nimalo energije kao prije…

 

– Trajalo je to par sedmica dok konačno nisam otišao u Gradsku bolnicu na pretrage, a bolničarka koja se vratila sa rezultatima se bukvano uhvatila za glavu kada je vidjela da mi vrijednost šećera iznosi čak 32.2 jedinice! Brzo su me odveli u sobu za hitne slučajeve i priključili na infuziju. Rekli su mi da su me dani dijelili od pada u komu! – priča nam Stojan.

Nakon što je nekoliko dana proveo u bolnici gdje je praćeno njegovo stanje, Slobodan se vraća kući sa naredbom da mora uzimati inzulin i to skoro trideset i pet jedinica.

– Mislim da je isključivo nagomilani stres bio okidač za dijabetes jer niko od članova moje porodice nikada nije bolovao od ove bolesti. Pio sam dvanaest tableta dnevno, redovno mjerio vrijednosti šećera koje su bile stabilne ali se nisu značajno smanjivale – kaže Stojan.

 

 Terapija koja liječi i podmlađuje

Stojan je nastavio piti preporučenu terapiju i nekako se njegov život vratio u normalu, sve dok mu komšija nije otkrio ime Mirsada Krnjića i njegovog beogradskog saradnika Mišu Vučkovića koji su u posljednjih par godina izliječili čitavu armiju dijabetečara.

– Nazvao sam Mišu i odmah naručio prvu terapiju koja je stigla 1. maja. Objasnio mi je kako treba piti Krnjićeve preparate uz napomenu da moram izmijeniti i način ishrane. Za doručak bih obično pojeo dva kuhana jaja, a za ručak smijem pojesti samo jednu vrstu mesa, dakle nema miješanja.

– Ujutro bih pojeo dva lista čuvarkuće, a tokom dana sam pio Krnjićeve čajeve i sirup. Promjenu sam počeo osjećati u roku od petnaestak dana. Mirsadova terapija mi je u potpunosti izbacila potrebu za uzimanjem inzulina, a šećer sa zadnjim mjerenjem pokazuje vrijednost od nevjerovatnih pet jedinica!  – kazuje Stojan koji je dvanaestog septembra uzeo zadnju terapiju.

Početkom oktobra vratio u gradsku bolnicu na pregled i nove nalaze, a beogradski ljekari su i ovaj put ostali u šoku.

– Kada su uporedili moje stare nalaze i ove nove na kojima piše da vrijednost tromjesečnog šećera iznosi 5,3 jedinica svi su zanijemili. Tražili su da im kažem kako mi je to uspjelo u ovako kratkom roku ali ja im nisam htio otkriti tajnu – pomalo šeretski priča Stojan koji kaže da je on živi dokaz da je priroda i alternativna medicinina jača i pouzdanija od tradicionalne.

Ja prosto ne mogu da vjerujem da sam ovakve rezultate postigao za samo nekoliko mjeseci. Ponovo sam onaj stari “ja” zahvaljujući Miši i Mirsadu čija terapija liječi, osnažuje i podmlađuje! – zaključuje Stojan Stanaćev.

KONTAKT TELEFON MIRSADA KRNJIĆA:

061/742-830

(FBiH) 061/383-325

(RS) 065/872-472

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!