Kako je Banjalučanka spasila voljenog čovjeka iz ralja magije uz pomoć Kade Radetinac: Popio je neki crni prah u čaši i poludio!

Kada Radetinac

– Želim reći sve onako pred Bogom kako jeste – gospođa Kada Radetinac je žena koju ja uopće lično ne poznajem, samo preko društvenih mreža i telefonskih razgovora, no, Kada je dio mene. Sestre nemam i ako bih ikog mogla nazvati sestrom, – to je Kada. Čovjeku s kojim sam u vezi deset godina, spasila je zdravlje. Spasila je našu vezu. Kada je najplemenitija osoba na svijetu koju ja poznajem.

Ovim je riječima Ljubinka V., administrativni radnik u jednom banjalučkom domu zdravlja, započela svoju ispovijest za Auru.

Ispričat će nam Ljubinka kako je sve do prije četiri mjeseca bila u predivnoj emotivnoj vezi. A onda – pakao.

Gdje je nestala ljubav
– Nakon deset godina fantastične veze – krah. Radi osjetljive prirode ove priče, njegovo ime ne bih pominjala, ali, on je bio žrtva magije. Odjednom mi je govorio da me ne može očima gledati, da na svijetu ovom mrzi samo jednu osobu – mene. Do tad je govorio da bi sve dao za mene. Bilo je očito da je pod sihirima, išao je i nekom hodži koji mu je to potvrdio ali mu nije mogao ili znao pomoći.

– Simptomi te magije nisu bili samo pogoršano emotivno stanje. Satima je znao na šolji sjediti, izbacujući krv na stolicu. Svi nalazi su mu bili uredni. Preko njega se ta magija i na mene prenosila, emitovala…

– Takođe, dok je trajala ta agonija, on bi se pojavio na vratima, putujući do mene nekoliko sati jer živi u drugom gradu, da bi se na vratima okrenuo i otišao. Ostajala sam zbunjena, nisam znala šta da mislim. Išla sam i u crkvu, pop mi je rekao da tu nešto nije u redu – prisjeća se Ljubinka.

A onda joj je dobra prijateljica preporučila Kadu. Klupko istine počinje da se odmotava. Od Kade koja joj pomaže na najhumaniji mogući način, Ljubinka saznaje da ona nije bila direktna žrtva magije, već indirektna.

– To zlo je utjecalo i na mene, prenosilo se. Kada je radila na daljinu, i meni i njemu tretmane. Poslala komplet amajlija. Slijepo smo se pridržavali uputstva. Rekla je da mu je žena jedna, a mi znamo i koja, sihire sipala u piće, kafu tačnije. Bila je i još uvijek je zaljubljena u njega, magijom ga je htjela natjerati da mene ostavi, a nju zavoli. Ja sam Kadi odmah rekla da ne želim nikog na silu, ako me voli, ok, ako ne – ne želim takvu ljubav. Ne želim ništa što nije od Boga.

Crni prah u čašama
– Uglavnom, mi smo slijedili Kadina uputstva. Rješenje naravno nije došlo preko noći, jer ni zlo nije došlo preko noći. Kada je očistila zlo, tu magiju, zaštitila nas. Čula sam da je ta sihirbasica, ne bih navodila sad ni njeno ime ni adresu stanovanja, doživjela težak udes nedavno, skupa sa sinom. Čudom su ostali živi i ja se ne radujem njihovoj nesreći, samo se nadam da ju je to dragi Bog opomenuo da ne radi zlo nikome. Kada je uz božju pomoć očistila zlo sa nas, a toj se ženi samo od sebe vratilo to što je željela drugima.
U Ljubinkinom životu, danas kao i prije, cvjetaju ruže. Njen voljeni čovjek je zdrav, ljubavi im ne nedostaje…

– Jedino sam se bila za djecu prepala jer su mi govorili kako su sanjali neku ženu kako im u čaše sipa crni prah. Pobojala sam se da nije skinula njihove slike sa Facebooka, da nije i njima ne d'o Bog naudila. Vjerujem da je to moguće…Kada nas je očistila, zaštitila, pomogla…a vjerujte, nikad je ni vidjela nisam. Svakako planiram put u Sarajevo da je upoznam i lično joj se zahvalim…Ona je najbolja za skidanje zla, a Bog je taj koji opominje one koji zlo čine…