Kako je Bajro Čibo spasio srce, Ibrahim Dervišević prostatu, Jasmina Bakalović štitnu žlijezdu, a Nasiha Alatović se oslobodila helikobakteri?

Lijekovi iz biljne apoteke „m“ vratili su osmijeh na lica mnogim oboljelim. Ponekad uporedo sa farmaceutskim lijekovima, ali češće kao samostalne terapije. Apoteka „m“ nudi čajne mješavine, tinkture, medno-biljne pripravke protiv raznih infekcija, srčanih oboljenja, problema sa disajnim putevima, kožnih infekcija… U nastavku pročitajte nekoliko istinitih svjedočenja:

„Kalemin“ čuva srce Bajre Čibe
Bajro Čibo iz Konjica iako je prešišao osamdesetu godinu i danas se sjano osjeća, a prije desetak godina njegovo srce je bilo na „izdisaju“; samo što nije zauvijek stalo. Prvi srčani udar preživio je, kaže, na nogama. Zbog drugog je morao u bolnicu. Od ugradnje bajpasa djelile su ga sekunde.
„Srce održavam u snazi uz pomoć biljnog preparata „Kanemin“, kojeg mi pripremaju u apoteci „m“. Izgleda da mi bajpas za život neće ni trebati – kazao nam je Bajro Čibo.

Izbjegao operaciju grkljana…
Zabilježili smo i svjedočenje 65- godišnjeg N.N. iz Sarajeva (čovjek ima svoje razloge da krije identitet, nerado smo ih uvažili, čak mu i zamjerili, ali smo nakon što smo pregledali medicinsku dokumentaciju sa Kliničkog centra u Sarajevu, u kojoj više nema tragova raka grkljana, a u martu 2013. godine je otpuštan kao pacijent od kojeg ljekari dižu ruke jer ne pristaje na operativni zahvat, odlučili da objavimo njegovo veoma zanimljivo svjedočenje)

Kaže, da je krajem 2013. godine osjetio prve simptome raka grljana. Tokom 2014. godine sarajevski ljekari su dijagnosticirali teško oboljenje i odmah predlagali operativni zahvat, kao jedino rješenje.

„Odbio sam operaciju, jer sam znao da bi nakon toga bio samo čovjek kojeg bi sažalijevali. Funkcionisao bih uz pomoć onih dugmadi na grkljanu, a strepio od povratka raka. Rekao sam sebi, bolje da umrem čitav, nego da smrt čekam iskasapljen – ispričao nam je na početku ovaj sagovornik.

Podsjeća da su mu, nakon što je odbio operaciju, ponudili još jednu mogućnost. Smjestili su ga u bolnilčki krevet na Koševu i podvrgli ga programu koji je sadržavao 38 zračenja i 5 hemoterapija. Trajalo je to 53 dana. Nakon toga su ga otpustili kao uredno liječenog pacijenta, uz napomenu „da ne pristaje na hiruršku intervenciju“.
Supruga je, kaže, bila inicijator za liječenje po programu i terapijama Izeta Kahrimana.

„Na Koševu su uradili sve što je bilo u njihovoj moći. Otpustili su me kao neodgovornog pacijenta, ali ja imam brižnu suprugu i jaku volju za životom. To mi je čak kazao i jedan specijalista na Koševu.

Teška kancerogena oboljenja, po mišljenju Izeta Kahrimana, zahtijevaju posebne tretmane. Prvo se obavi čišćenje orgamnizmna, prilagodi se poseban režim ishrane (ide se na sirovu hranu, što manje kuhano povrće i prirodni siokovi). Paralelno sa tgim radi se čišćenje crijeva, jetre, bubrega, a koriste se dopunske terapije u vidu preparata, čajeva, vitamini, minerali, obloge…. Bilo je najbitnije osposobiti krvnu sliku.

„Moj oporavak je trajao nekih pet – šest mjeseci. Još u nekim Izetovim zahtjevima nisam bio disciplinovan, ponekad bi preskočio po neku terapiju. Uglavnom, pobijedio sam rak grkljana. Evo, me živ sam i dinas. Nemam nikakvih tegoba – kazaio nam je N.N. iz Sarajeva, koji nije pristaio na slikanje, ali nam je dozvolio da uslikamo ljekarski nalaz i otpuno pismo iz bolnice „Koševo“.

Prostata Ibrahima Derviševića kao kod momka
Ibrahim Dervišević, bivši načelnik sarajevske općine Novo Sarajevo i penzionisani brigadir Armije BiH nije se ustručavao stati pred objektiv našeg fotoaparata i kazati da i on redovno posjećuje biljnu apoteku „m“, kako bi uzeo novu dozu biljnog preparata „Revital“, kojeg Kahrimani preporučuju protiv oboljenja prostate.
„Urolozi su mi dijagnosticirali upaljenu prostatu prije dvije godine. Ali, kada sam nakon ispijene kure „Revitala“ otišao na kontrolu, ljekar mi je rekao: Ibro, šta si ovo radio, prostata ti je kao kod momka – kaže Ibrahim.

Od upale prostate, prisjeća se Ibrahim, obolio je prije desetak godina. Zbog nehomogenizirane prostate Ibrahimov ljekar predlagao je i biopsiju.
„U toku liječenja sam potrošio ukupno četiri kure. Nakon toga, kao preventivu, povremeno uzimam „Revital“ i u momamčkoj sam snazi – kazao nam je Dervišević.
Inače, REVITAL je jedan od najtraženijih preparata iz biljne apoteke „m“, učinkovit je kod svih oboljenja prostate. Preventivnom upotrebom garantovano spriječava nastanak adenoma (dobroćudno povećanje prostate), a kod već oboljele prostate dovodi do izlječenja adenoma prostate, pa čak i kancera …

„Dugo vremena smo testirali efikasnost REVITALA na brojnim pacijentima. Rezultati su odlični – kaže Izet Kahriman, vlasnik apoteke „m“.

Nasiha Alatović: Za mjesec dana nestala helikobakter pilori!
Nasiha Alatović iz Sarajeva kaže da ne voli priču koja nije potkrijepljena činjenicima, pa nam je pokazala i medicinske nalaze koje je radila na Klinici za onkologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Onkolog je konstatovao da je protekli period kod pacijentkinje protekao sa kandidijazom, herpesom, te pojavom kiseline u želucu, ali da je rađen i test iz krvi na helikobakter pilori, koju je pacijentkinja liječila biljnom terapijom i sada je test negativan i pacijentkinja nema tegobe.
„Terapija je trajala nepuna dva mjeseca, nakon čega je bakterija nestala. Zahvaljujući savjetima iz ove apoteke izliječila sam i kandidu – rekla nam je Nasiha.

Jasmina Bakalović: Smirila „podivljalu“ štitnu žlijezdu
Sarajka Jasmina Bakalović također nije krila oduševljenje kada nam je pričala o biljnim terapijama apoteke „m“. Zahvaljujući njima, smirila je štitnu žlijezdu. Vrijednost njezinih TSH jedinica spao je sa 11, 3 na normalnih 3,7 jednica, i to za samo tri sedmice.

„Na Klinici za nuklearnu medicinu u Sarajevu otkrili su da moja štitna žlijezda sporije radi. Ljekar mi nakon toga nije dao nikakvu terapiju, već mi je rekao da mu se javim kroz mjesec dana, nakon čega će odlučiti šta će sa mnom. – rekla nam je Jasmina, te objasnila kako se taj dan ipak završio sretno za nju. Njezina majka i ona sa Koševa su se pravo zaputile u Biljnu apoteku „m“, gdje su dobili biljni program, kojim će Jasmina kroz tri sedmice TSH doveti do normalnih vrijednosti.

„Kada sam ponovo otišla na Kliniku, ljekar je rekao da su moji nalazi uredni. Nije bilo potrebe za medicinskom terapijom. Bila sam presretna – ispričala je Jasmina.

Nove prostorije na drugom spratu u Tržnom centru „INTERŠOP“
Oduvijek je u našem narodu se govorilo kada je sređen neki prostor da izgleda „kao apoteka“. Ako nešto izgleda „kao apoteka“, onda je to nove poslovne prostorije apoteke „m“. Nalaze se na drugom spratu u Tržnom centru „Interšop“, u Kolodvorskoj ulici na broju 12. Sjajna lokacija, ispred ogroman parking, a može joj se doći sa sve četiri strane u Sarajevu. U aporteci će vas dočekati Izet kahriman i njegov sin Mirza.

KONTAKT TELEFON APOTEKE “M” U SARAJEVU: 062 140 032.

PROČITAJTE I OVO

Josip Pejaković, nakon preživljenog infarkta: Srce čuvam biljnim kapima “Kanemin”