Kako je Adili P. iz Kaknja Eliksir sa Kavkaza riješio brojne zdravstvene probleme: Maternica se nije vidjela od mioma!

Miom je bio promjera deset sa pet centimetara. Mučila me nadutost, obilna krvarenja, podmukla bol i problemi sa stolicom. Činilo se da je operacija jedini izlaz…

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Kad su me prije neke dvije godine počeli mučiti zdravstveni problemi, sve sam nekako mislila da je od nahlade. Doktoru mi se nije mililo ići, ne volim ih, ne volim miris bolnice, naručivanje, neljubaznost, od portira do onih sestara na kartotekama. Doktorima svaka čast, ali dok stigneš do njih, možeš umrijeti i 20 puta – započela je svoju priču za Auru Adila.

Sreli smo je početkom avgusta u ordinaciji doktorice Šuhrete Seke Trobradović, gdje je Adila izvojevala svoju bitku za zdravlje. Sa nama je rado podijelila fragmente svoje priče. Iako je sve počelo prije dvije godine, Adili se čini da je vječnost prošla od prvih bolova…

– Isprva sam se više toplila, odmarala, pila čaj od uve, peršuna. A onda je došla menstruacija, obilno krvarenje koje je pratila nadutost u donjem dijelu trbuha. Sve je bilo praćeno opstipacijom i podmuklom boli. Odjurila sam odmah na ljekarski pregled, plašeći se da mi je možda puklo slijepo crijevo.

– Ljekar mi je, poslije digitorektalnog pregleda, rekao da imam miom na maternici, i to promjera deset puta pet centimetara. Nakon tih njegovih riječi potpuno sam se izgubila!? To je značilo da je moja maternica, maltene, bila potpuno prekrivena tumorom!? Šok koji sam doživjela veoma teško je opisati. Činilo mi se da i zemlja ispod mene drhti od straha. Oblio me hladan znoj, a ruke su mi se počele nekontrolisano tresti. Pokušala sam da sebe ubijedim da to nije strašna bolest, te da će proći uz odgovarajuću terapiju – prisjeća se Adila i dodaje kako joj, nažalost, propisana terapija nije donijela poboljšanje. Naprotiv, stanje joj se pogoršalo.

Venski zastoj

– Uz još obilnija krvarenja, pojavili su se i problemi sa stolicom, te sam ponovo potražila ljekarsku pomoć. Doktori su se zaista trudili oko mene, te su mi, ovoga puta, predložili operativni zahvat. Objasnili su mi da je miom uznapredovao, te da bi mogao dovesti do brojnih neugodnih komplikacija i simptoma, poput venskog zastoja i tromboze. Kazali su da bi najbolje bilo da mi urade histerektomiju, kojom bi mi bila odstranjena cijela maternica  – prisjeća se Adila.

Strahovi su se tada pojačali. Dilema i očaj nisu napuštali našu sagovornicu. Da li ću, nakon operacije, još uvijek biti žena, u pravom smislu te riječi? Hoće li tumor, ako ga ne operišem, prerasti u zloćudni? Ova i slična pitanja rojila su se u njenoj glavi i dovodila je do histeričnog plača. Međutim, kako rijekom suza koju je prolila nisu otplovili njeni problemi, bila je svjesna toga da, uz podršku svojih najbližih, supruga i djece, mora preduzeti prave korake. Tada se, kaže, bacila na traženje djelotvornog lijeka za svoju bolest, a nakon preporuka nekih prijatelja odlučila je da isproba terapiju Eliksir sa Kavkaza i Cedar Neutralizer ploče.

– Neke moje komšije su koristili terapiju dr. Trobradović i izliječili baš ozbiljna stanja među kojima i rak dojke, rak pluća, rak jetre, bubrega…Ubijedil isu me da će njena terapija istopiti moj miom bez skalpela.

– Tako je i bilo. Pridržavala sam se svih uputa, organizam je počeo da se čisti, a ubrzo je miom skroz nestao, a sa njim i svi ostali problemi kao i učestali odlasci ljekaru. Dr Trobradović je genije…

Komentari

komentara