Kako izgledamo? Bikovi su masivni, Rakovi imaju okruglo lice, Jarac napadno izražen nos…

Pročitajte šta astrolozi savjetuju kako po crtama lica, pokretima nogu, ruku ili tijela prepoznati svaki znak zodijaka

 Ovan

Izgleda su uglavnom sportskog, vitki su, zategnuti, čvrstog koraka, odlučnog izraza lica, obično naglašenih vilica, čela kosog i postalvjenog unazad. Imaju mahom tanke i stisnute usne, oči sjajne i prozirne. Jak i često piskav glas. Zubi su im krupniji, a često su plavi i pjegavi.

Bik

Masivne su građe, jakih nogu i širokog potiljka, olovnih pokreta, oporog i teškog hoda. Mahom ih krasi deblji vrat, širokog su i mesnatog lica, kao i širokog čela. Oči su im naglašene, usta senzualna, ali su često izraženi i nešto veći zubi. Melanhoničnog su pogleda, a kosa im obično duboko ulazi u čelo. Žene su često nekako „oble“ i ženstvene.

Blizanci

Nježne su konstrukcije, sa vidno izraženim zglobovima. Mahom su dugih ruku i vrata, uskih grudi, šupljih leđa i nemirnih pokreta. Kad hodaju, poskakuju. Glava im je mala, čelo postavljeno unazad, a brada ćosava. Vlasnici su nemirnih, ali lijepih očiju, svježe kože brzog, glasnog i često nerazumljivog govora. Često su im usne senzualne i izvijene nagore.

Rak

Ako hoćete da ih prepoznate, samo obratite pažnju na njihovo lice. Obično su to ljudi kao Mjesec okruglog lica, malog nosa i uglavnom malih i povjerljivih očiju. Mekano tijelo, lijen hod. Kosa im je često urasla u lice, i obično su tamnije puti. Koža im je uvijek nekako mokra, a žene obično pate od mekanih grudi.

Lav

Dostojanstvenog držanja, uspravni, odmjerenog i laganog hoda. Otvorenog i jakog pogleda i četvrstatog lica, gledaju ravno i visoko. Govore polako, neusiljeno i sa stankama. Krase ih jak, istaknuti nos, uglavnog zatvorena usta, široka gornja usna i brada  sa rupicom. Glava im je obično velika, lice crveno, a kosa plava ili crvena.

Djevica

Držanje im  je obično uzdržano, a odlikuje ih hladan i diplomatski šarm. Šuplja leđa, dugačke ruke, glava okrugla i košćata, glatko lice, hladan i ispitivački pogled. Zvuče činovnički zlobno. Odlikuju ih hladan humor i zlovolja. Nikad prelijepi i nikad previše ružni. Često sa ekcemima.

Vaga

Izgleda su uglavnom vitkog i njišu se pri hodu. Imaju ovalno lice, a koža im je glatka i nježna. Vrat im možebiti ili napadno debeo, ili tanak. Šarmantni su i uglavnom lijepi.

Škorpija

Obično su srednjeg rasta, mišićavi, karakterističnog čvrstog hoda, tamne kose i puti, lica kao isklesanog na spomeniku; pogled taman i ukočen, sjajne vučije oči koje bodu. Mala usta, a kosa čekinjasta.

Strijelac

Izgleda su prijatnog, ali varijacije se dešavaju usljed loših odnosa između velikih i teških planeta. Krase ih lagan i odmjeren hod, blalgo visoko čelo, povjerljive i mirne oči uvijek uperene negdje u daljinu, staložen ton govora, duži i praviulan nos. Lice im odaje utisak povjerenja.

Jarac

Izgleda su obično koščatog. Hod im je pažljiv i odmjeren, a ten zemljane boje. Uglavnom imaju napadno jak nos, a leden pogled. Temperamenta su nostalgičnog, uvijek rezervisani i iznad svega hladni, istrajni i izdržljivi.

Vodolija

Kada je izgled Vodolije u pitanju, dominiraju dva tipa: božanski i demonski. To znači da su ili lijepi, prijatni, malog nosa, čistih i otorenih očiju, ili pak ružni, svojeglavi, kukastog i velikog nosa, buljavih očiju. Česta je i kombinacija ova dva tipa. Prednost je, ipak, to što su žene rođene u ovom znaku pretežno lijepe. Mahom su višeg rasta. Kada hodaju, uvijek izgleda kao da se šunjaju.

Ribe

Kada na ulici vidite nekoga ko ide nečujno, po strani, zamišljen i zakopčan do grla, glave uvučene u okovratnik, gotovo sigurno je to pripadnik znaka Riba. Lice im je uglavnom okruglo, pogled miran, nekako vodnjikav, a odlikuje ih velika ljubavnost kad vam se obraćaju. Mala slabost žena rođenih u ovom znaku je to da uglavnom nose mrežaste čarape.