Kako izabrati nakit koji vam paše za različite prilike

Odavno je poznato da nakit upotpunjuje kompletan izgled autfita, bilo da je u pitanju svečana prilika, ili ona svakodnevna. Mnogi smatraju da izbor nakita predstavlja karakter osobe i mnogo govori o njenom stilu. Iako svako treba da neguje sopstveni ukus, postoje smjernice i savjeti koji će vam mnogo koristiti. Pročitajte kako da izaberete nakit za svaku priliku i uvijek izgledate savršeno.
Negovanje sopstvenog stila je veoma važno, ali nije naodmet na bezbolniji način naučiti koji komad nakita ide uz određenu garderobu i kompletira izgled na dobar način.

Suptilan ili upadljiv nakit?
I suptilan i upadljiv nakit može da bude veoma lijep, ali ako promašite priliku, samo ćete privući neželjne prijekorne poglede. U zavisnosti od prilike, vi ćete željeti da budete suptilni, lijepi i nježni, a u drugom slučaju ćete željeti da budete vidljivi, i da se svi dive vašem izboru nakita.

Ukoliko prisustvujete svječanom događaju koji je vezan za posao, ili je u pitanju vjenčanje, ogrlice od bijelog zlata su siguran izbor da ćete biti lijepi, nježni, i da će vam se svi diviti. Ipak, određeni komad nakita morate uskladiti i uz toaletu koju ste odabrali.
Bezbojna, elegantna ogrlica će odlično ići uz haljinu sa blagim dekolteom. Haljina može biti upadljivijih boja, s obzirom na to da je ogrlica veoma jednostavna. Crvena ili kraljevsko plava haljina će uz ovaj komad nakita ići perfektno.
Upadljiv nakit je odličan za noćne izlaske. Ovo je pravo vrijeme da pokažete svoju ekstravagantnost velikom ogrlicom koja prelazi preko čitave majice.

Nakit za formalne prilike se bira pažljivo
Kada su u pitanju formalne prilike, postoji mnogo pogrešnih kombinacija, jer je ovo trenutak kada oni koji inače ne nose nakit, stavljaju komad nakita, kako bi pokazali svoju svječanost. Vjenčanja, rođendani i različite godišnjice su veoma svečane prilike, i tada svi žele da izgledaju što glamuroznije.

Upravo zbog toga, često nastaju ogromni modni promašaji. Kako vi ne biste bili jedna od onih u koju će upirati prstom,ovi savjeti kako da izaberete pravi nakit uz pravu haljinu, biće vam zlata vrijedni. Mnoge djevojke biraju nakit prema horoskopu, odnosno prema tome koje drago kamenje je u dobrom u odnosu sa vašim zodijakom. Ipak, možda to nije pravi način da birate nakit za svečane prilike.

Haljne bez bretela, koje, uglavnom, imaju srcast dekolte ne zahtjevaju ogrlicu. Ukoliko baš želite da stavite nešto, predlažemo viseće dijamantske minđuše, minđuše od bijelog zlata, ili neupdaljivu narukvicu. Ogrlica koja bi išla uz ovakav tip haljine, bila bi veoma suptilna, bezbojna i bez šara, dekoracija.
Ukoliko se odlučite za haljinu koja je poluzatvorena ili potpuno zatvorena rolkom, ona zahtjeva krupan komad nakita, odnosnu masivnu ogrlicu, koja će je istaći i dati joj specifičnu notu.
V izrez na haljini savršeno ide uz jednostavne ogrlice, koje imaju privezak bez upadljivih detalja, jednostavnih linija. Ukoliko se opredijelite za haljinu koja nema klasične bretele, već kao da se vezuje oko vrata, svaka ogrllica je višak, ali narukvice u stilu Kleopatre su pravi pogodak.

Klasičan nakit
Da li svaka prilika zahtjeva nakit? U suštini, ne. Svakodnevni izgled ne zahtjeva nakit, ali može donijeti velike promjene. Kada običnu ljetnju haljinu upotpunite zlatnim narukvicama, izgledaćete mnogo modernije i više šik.
Veoma malo je potrebno da običan izgled podignete na viši nivo. Dijamanti mogu da se nose uz famerke i bijelu majicu. Naravno ovi dijamanti ne treba da budu glomazni, ali dijamantski prsten ili narukvica će ovaj obični izgled unaprijediti na mnogo viši nivo.
Mnoge djevojke misle da nakit treba nositi samo u posebnim prilikama, a zapravo ga treba nositi u svakoj prilici, jer će mnogo doprinijeti vašem celokupnom izgledu.

Bitna stavka za izbor nakita je koja je prilika u pitanju, ali, možda i važniji segment je stil odjeće koju ste izabrali. Potrebno je malo vremena kako biste shvatili šta sa čime ide, a ovi savjeti su dobar osnov da počnete da kombinujete nakit koji vam stoji kod kuće.