Kako izabrati cipele koje idu uz vjenčanicu

Uz vjenčanice je nekada postojalo nepisano pravilo da cipele moraju biti bijele, no vremena se mijenjaju pa tako i ovo pravilo polako blijedi. Iako žene i dalje teže tradiciji prilikom biranja vjenčanice i cipela.

Kako bi vam pomogli u odabiru savršenih cipela, priredili smo za vas nekoliko savjeta.

Odredite koliko novca možete izdvojiti za cipele. Cijena je najveći faktor prilikom kupnje cipela.
Odaberite vjenčanicu. Kada odaberete vjenčanicu, onda možete tražiti cipele, jer možete kombinirati uzorke i materijale na vjenčanici i cipelama.
Izračunajte dužinu vjenčanice. Ako šijete vjenčanicu, krojač će od vas sigurno zahtijevati cipele.
Važno je odrediti kojem stilu/tipu vaša vjenčanica pripada. Ako imate tradicionalno vjenčanje, i odlučili ste se za tradicionalnu vjenčanicu te u skladu s tim izaberite i cipele, no ako imate vjenčanje na plaži, i bijele japanke će biti dostatne.
Još jedan faktor je i ambijent vjenčanja. Saten se brzo prlja na travi, dok recimo sandale mogu biti prelagane za zimsko vjenčanje.
Nemojte dopustiti da vam cipela klizi. Ako se to događa uzmite malo vate i nagurajte ispred prstiju.
Razgazite cipele prije vjenčanja. Kako vam noge ne bi bile pune žuljeva na sam dan vjenčanja nekoliko dana prije vjenčanja nosite cipele po 1-2 sata dnevno.
Imajte na umu gdje ih kupiti. Svakako nemojte kupovati preko Interneta, nego odite u trgovinu i izaberite cipele koje su ugodne a i lijepe.

/zenskikutak.hr/