Kako govor tijela može najaviti kraj ljubavne veze

Govor tijela može otkriti puno toga u svakom odnosu, a tako će i pokazati, ako umete da prepoznate znakove, da vam se uskoro sprema raskid


Svaka veza ima uspone i padove, lijepe i prijatne trenutke i one malo teže. No, čak i u onim “savršenim” vezama, nikada partneri nisu svaki slobodan trenutak posvećeni samo jedni drugome i razmjenjivanju nežnosti.

Govor tijela može otkriti puno toga u svakom odnosu, a tako će i pokazati, ako umete da prepoznate znakove, da vam se uskoro sprema raskid.

Položaji tijela koji partneri imaju jedan prema drugome i način na koji se fizički postavljaju u odnosu, otkriće kakav je taj odnos i šta partneri osjećaju jedan prema drugome.

Riječi su reči, ali ako ih ne prate djela, ostaju samo ono što je izgovoreno, Objasnila je Lisa MIšel, forenzičarka i stručnjak za govor tijela.

Okrećete lice jedno od drugog

Parovi koji su emotivno povezani, imaju i sinhronizovane govore tijela, a da najčešće toga nisu ni svjesni. Partneri koji su u neskladu, imaju suprotno ponašanje. Instinktivno se udaljavaju jedno od drugog, sjedaju jedan nasuprot drugom umjesto jedno pored drugog i sl.

Izbegavate kontakt očima

Istraživanje sprovedeno 1970. godine imalo je za cilj da otkrije kako se parovi u romantičnim vezama ponašaju kada su sami u nekoj prostoriji. Pokazalo se da partneri koji su se izjasnili da su u srećnoj vezi, održavali su duži kontakt očima nego parovi koji su prijavili slabiji intenzitet osjećanja. Ljudi gledaju u ono što im se sviđa, ako im se nešto ne sviđa, skreću pogled na drugu stranu.

Istraživač i psiholog Džon Gotman sproveo je istraživanje u trajanju od šest godina. Pratio je novovenčane parove i njihov odnos nakon šest godina. Oni koji su ostali zajedno bili su bolji u jednome: Češće su se okretali jedan prema drugome nego jedan od drugoga. Od onih koji su ostali zajedno, 86 posto svog zajedničkog vremena su bili usmjereni jedno na drugo.

Pravite grimase

Ako pravite grimase jedno drugome iza leđa, to je skoro uvijek znak za uzbunu.