Kako do ravnog stomaka i zdravog metabolizma? Jedite ovu sirovu namirnicu!

Ovu namirnicu svakako nabavite i uvrstite u svoje jelovnike. Njezina je uloga za zdravlje neizmjerno važna, a riječ je o sirovim bademima.

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a prema provedenim istraživanjima, svakodnevna konzumacija badema ubrzava postupak mršavljenja za čak 62 posto. Razina ukupne tjelesne masnoće smanjuje se za čak 56 posto, a mršavljenje na području trbuha ubrzava se za 50 posto. Jedna porcija podrazumijeva oko 23 badema koja su sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.
Naime, za gubitak abdominalne masnoće ključni su upravo proteini. Upravo su zato bademi sjajan izbor jer osim što sadrže proteine, obiluju i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

S druge strane, bademi se sporo razgrađuju pa ostavljaju dugotrajan osjećaj sitosti, što će vas zaustaviti za posezanjem prema hrani koja je vašem organizmu nepotrebna. Bademi su i puni dijetalnih vlakana koja su neizostavna za pravilan rad probavnog sustava. Također, znanstvenici su dokazali da bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, pomažu u izgradnji mišićne mase, reguliraju krvni tlak i razinu šećera u krvi te smanjuju rizik od nastanka brojnih bolesti, primjerice bolesti srca, rak debelog crijeva, dijabetes itd. Ako ne jedete pravilno, vaš trbuh neće postati ravniji, stoga pazite na vrijeme unosa hrane, pravilnu i zdravu ishranu te svakodnevno vježbanje. Kombinacija tih čimbenika dovest će vas do željene tjelesne težine i zdravog tijela.

(dnevno.hr)