Kako do mekanih i baršunstih ruku

Teško je naći dio tijela koji je uposleniji od ruku. One su simbol komunikacije i sredstvo prenošenja tajnih poruka. Koristimo ih kad nešto želimo bolje da objasnimo, dočaramo i opišemo. Lijepo njegovane ruke ogledalo su lične higijene, bilo muške ili ženske. Da bi ruke i nokti bili zdravi i lijepi, vjerujemo, bit će vam od koristi i slijedeći savjeti

Za ispucale ruke odlične su obloge od kuhane jabuke i putera: Kuhanu jabuku i kašiku putera miješajte na pari dok ne dobijete jednoličnu kremu. Nanesite je na ruke i ostavite sat vremena.

Ako su vam ruke grube, primijenite oblog od parafina: Otopite parafin na pari i još mlakog ga nanesite na ruke. Omotajte ih staniolom, zatim toplom krpom. Ostavite da djeluje najmanje 20 minuta, zatim isperite ružinom vodicom i namažite glicerinskom kremom.

Crvenilo na rukama ublažite pomoću obloga od brašna i limuna: Pomiješajte kašiku limunovog soka i kašiku kukuruznog brašna. Tako dobivenom kašom nekoliko minuta trljajte ruke, zatim ih isperite mlakom vodom.

Za njegu ruku odlična je i maska od krompira: Zgnječite kuhani krompir, pomiješajte ga sa sokom od jednog limuna i kremu nanesite na ruke. Nakon 20 minuta isperite.