Kako do lijepih i njegovanih noktiju za deset dana

Nokti na rukama govore ne samo o urednosti i životnim navikama, već i o zdravlju. Iako su oblik i čvrstoća noktiju genetski određeni, na njihov kvalitet utiču spoljni faktori, pojedine bolesti ili poremećaji u načinu ishrane. 

S obzirom da tržište nudi bogat asortiman preparata za njegu noktiju, ne zaboravite da je većina njih prepuna hemikalijama. Ukoliko želite da uštedite novac i oporavite nokte u kratkom roku, slijedite ova uputstva.

  1. Tvrdo kuhano žumanjce i 4 g pčelinjeg voska rastopiti na pari, dodati malo breskvinog ulja i mutiti dok se ne dobije krema. Svake večeri tu kremu utrljati na nokte i navući pamučne rukavice.
  2. Rastopiti na pari pčelinji vosak pa kad se smlači na tjelesnu temperaturu, kratko umočiti nokte i osušiti ih. Navući pamučne rukavice i ostaviti  do jutra.
  3. Pomiješati 2,5 dl ulja i pola čaše sirćeta. Potopiti nokte u tu smjesu na nekoliko minuta. Terapija traje deset dana.
  4. Ugrijte malo maslinovog ulja na pari pa u to uronite nokte na 10 minuta. Zatim utrljajte ulje na nokte i meso oko njih.
  5. Zagrijte mlijeko pa potopite ruke i držite pet minuta.
  6. Svake večeri utrljajte biljni glicerin u nokte i ostavite da odstoji preko noći.

PILING

Izmješajte kašiku maslinovog i kašiku ricinusovog ulja sa kašičicom meda i pola kašičice mljevenih oraha. Nanesite smjesu na nokte i ruke i utrljajte. Na kraju isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu. Piling uradite jednom sedmično.