Kako da vas nove cipele ne nažuljaju: DA LI STE PROBALI TRIK SA KROMPIROM

Ako problem nije samo u tome što su cipele tijesne, nego vam uvijek na istome mjestu naprave bolne žuljeve, rješenje potražite u kupaonici. Baby puder, vazelin ili dezodorans u gelu napravit će tanki sloj na koži, umanjiti trenje i onemogućiti nastanak žuljeva.

Još jedan zanimljiv trik za proširiti uske cipele napravljene od kože, antilopa, ali i umjetnih materijala svako od nas ima u svojoj kuhinji. Radi se o krompiru. Večer prije ogulite krompir srednje veličine i preko noći ga stavite u cipele. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire.

Da biste znali jesu li štikle udobne, već u trgovini možete procijeniti mjereći udaljenost između đona i pete. Ta udaljenost ne smije biti manja od 7,5 centimetara. Takva udaljenost garantira udobne cipele u kojima ćete izdržati cijelu noć bez obzira na visinu potpetice.

Spriječite klizanje uz brusni papir
Istrljajte pete novih cipela brusnim papirom kako bi postali grublji i neravni. Tako ćete dobiti bolje trenje između cipele i poda pa se cipele više neće klizati.

Zalijepite nožne prste da ne bole
Između trećeg i četvrtog nožnog prsta prolazi živac koji u uskim cipelama boli. Kako biste to spriječili, selotejpom ili zavojem zalijepite treći i četvrti nožni prst. Prvim se smatra palac.

Nove cipele rastegnite ledom
Napunite kese za zamrzavanje vodom i stavite ih u cipele. Kad se voda sledi, ona širi svoj obujam pa će proširiti i cipele. Ostavite cipele s vrećicama u zamrzivaču preko noći.

Fen za kosu
Nove, preuske cipele zagrijte fenom za kosu. Pazite da ne pretjerate pa da se cipele ne rastope. Kad materijal omekša, izvijajte cipele po sredini i u svim smjerovima, samo pazite da ih ne polomite ili ne savinete toliko jako da ostanu u tom položaju, piše 24sata.hr.

Obujte vunene čarape
Preuske cipele rastegnite vunenim, debelim čarapama. Obujte čarape i cipele te hodajte po kući dok se cipela ne rastegne i postane ugodna za nošenje.

Protiv žuljeva dezodoransom
Prozirnim dezodoransom u gelu premažite mjesta na nozi gdje dobivate žuljeve. On će stvoriti prozirni film između noge i cipele pa će spriječiti žuljeve.

Flaster na remenčiće
Urezuju li se remenčići od sandala u kožu zalijepite na njih s unutarnje strane deblji, mekani flaster na rezanje. Izrežite ga u željenoj širini te ga zalijepite gdje se urezuje u kožu.