KAKO DA U NOVOJ GODINI BUDETE SRETNIJE?

Početak godine idealno je vrijeme za životne promjene.

Zato mnogi ljudi donose novogodišnje odluke koje se najčešće tiču mršavljenja, pronalaska (novog) posla, zasnivanja obitelji… No sve se vrte oko jedne te iste stvari, a to je sreća. Svatko želi u novoj godini biti sretniji nego što je bio u prethodnoj, ali za to se treba i potruditi. A 2019. nekako baš zvuči kao idealna godina u kojoj biste trebale sreći pružiti šansu, zar ne? Zato pokušajte slijediti ovih deset savjeta i vidite što će se dogoditi.

Počnite štedjeti

Znamo da ste do sada već puno puta bezuspješno pokušavale uštedjeti novac, no ove godine to zaista napravite. Odmah sad ubacite nešto u kasicu, makar pet kuna, i nastavite je puniti kad god imate viška novca. Izdržite li bez otvaranja do kraja godine, iznos će vas sigurno ugodno iznenaditi i možda ćete čak moći negdje otputovati za sljedeće novogodišnje praznike. S druge strane, novac u kasici dobro će vam poslužiti i ako nekad tijekom godine ostanete bez kinte.

Idite spavati sretne

Najgore je u krevet ići tužan ili ljutit. Tako je teško i zaspati, a ne želite zbog toga riskirati svoj beauty sleep. Ako vas je nešto tijekom dana rastužilo ili razljutilo, prije spavanja upalite dobru komediju, pokušajte meditirati ili napravite bilo što drugo što će vam popraviti raspoloženje kako biste zaspale sretne i probudile se odmorne.

Stvorite jutarnju rutinu

Ustajanje u posljednji trenutak, užurbano spremanje i trčanje na posao ne obećavaju ni dobar ostatak dana. No ako se ujutro probudite malo ranije i stvorite svoju malu rutinu, bit ćete puno sretnije, a to će se odraziti i na vaše raspoloženje tijekom dana. Razbudite se vježbanjem, popijte šalicu kave u miru, pročitajte novine, otuširajte se ili napravite bilo što drugo što će vam učiniti jutro puno boljim. I još nešto – pripremite li outfit večer prije, nećete se živcirati ni oko toga.

Budite uredne

Kada vam je prostor u kojem živite uredan, onda ste opuštenije te samim time i sretnije. Napravite generalno pospremanje stana i onda ga pokušajte ostatak godine održavati urednim. Vjerujte nam, osjećat ćete se puno bolje, a izbjeći ćete i neugodnost kada vam netko nepozvan upadne u stan.

Naučite nešto potpuno novo

Nikada nije kasno za naučiti nešto novo. Ove godine napokon upišite tečaj francuskog ili naučite svirati nešto što ste oduvijek htjele. Novi hobi će vas sigurno zabaviti, a kada steknete neku novu vještinu, osjećat ćete se sjajno.

Suočite se s nekim strahom

Ne kažemo vam da skočite padobranom, ali riješite li se jednog od strahova (ili ga se barem pokušate riješiti), osjećat ćete se jače nego ikad i svi drugi problemi činit će vam se puno manjima pa ćete i biti sretnije. Ako se, primjerice, bojite visine, napokon se odvažite popeti na najviši kat nekog nebodera ili u lunaparku isprobajte vlak smrti.

Slijedite svoj san

Uvijek biste trebali slijediti svoje snove, a ako niste dosad, ove godine počnite. Znamo da to nije uvijek lako i da često zahtijeva i velika odricanja te izdvajanja, ali pokušajte se barem nekako pokrenuti. Odvojite vremena i sastavite životopis koji će vam sigurno donijeti posao iz snova ili se odselite u zemlju u kojoj ste uvijek htjele živjeti, barem na mjesec dana.

Proslavite svoje male uspjehe

Da biste bile sretne, trebate se ponekad i malo nagraditi. Svaki put kada doživite neki uspjeh, bilo na poslu, bilo na ljubavnom planu, počastite se nekom sitnicom koja vas čini sretnom. Kupite si vestu koju već tjednima mjerkate u izlogu ili izađite na večeru u neki fini restoran i povedite najbolje društvo.

Provodite više vremena s ljudima do kojih vam je stalo

Kada ste okruženi ljudima koji vas vole, ne možete biti tužne. Zato pokušajte što više vremena provoditi s obitelji i prijateljima i stvarajte uspomene koje će vas usrećiti i kada budete same.

Volite se!

I za kraj, najvažnije. Ove godine napokon naučite voljeti same sebe jer bez toga ne možete biti sretne. Prestanite se uspoređivati s drugima i fokusirajte se samo na sebe te pokušajte zavoljeti svoje mane. Recite si svaki dan da ste lijepe i jedinstvene te se prisjetite svega što vas čini posebnima, a jednom kada steknete samopouzdanje, i drugi će vas vidjeti u boljem i ljepšem svjetlu.