Kako da impresionirate voljenu osobu uz pomoć “Prstohvata magije”

Ovi savjeti i “magija” će uljepšati vaš život i romansu!
Zamislite da ste izašli na prvi sastanak u planetarijum na romantično veče pod zvijezdama. Dok hodate ispod zvjezdanog svoda, varnice počinju da pršte između vas dvoje. Ili: dok šetate parkom ulični muzičari počinju da sviraju vašu pjesmu, dok on vadi prsten iz džepa.

Romantični gestovi imaju veći značaj – ako se urade kako treba, oni će označiti početak vaše priče i biće nezaboravno sjećanje koje ćete pričati porodici i prijateljima u godinama koje dolaze. Kako uraditi to na pravi način?

Postoji niz savketa koji kruže internetom ili u okruženju, ali šta ako je vaš izabranik već vidio te ideje? Šta ako vaš romantični gest ispadne bezvezan ili nespretan pokušaj?

Poslušajte “šaptača romantike”, stručnjaka za planiranje neobičnih sastanaka, događaja i prosidbi, kako bi impresionirali posebnu osobu u svom životu i obezbijedili da sve što ste isplanirali teče glatko.

“Sve može biti romantičan događaj. Posvećeni smo unošenju romantike u svaki dio klijentovog života. Ako žele nešto posebno, mi samo dodamo prstohvat magije u čitavu priču – kaže Tifani Rajt iz agencije za planiranje “Van romens” u Londonu, koja je pomogla nizu slavnih ličnosti. To može značiti posipanje čitave sobe ružinim laticama, ili organizovati da vam hor otpkeva vašu zajedničku pjesmu.
“Sve ćemo uraditi da dobijete nešto poput romantičnog holivudskog filma – kaže Rajt.

Jedan od važnih koraka u vezi je kad prvi put izjavite partneru ljubav. Agencija “Van romens” je za jedan par organizovala šetnju u parku, tokom koje su nepoznati ljudi prilazili i klijentovoj djevojci davali simbole ljubavi, uključujući poruku u boci i “ajPod” na kojem je išla njihova pjesma. Nakon što su prešli određeni dio puta, otvorilo se osam kišobrana u obliku srca na kojima je pisalo “volim te”.
Rajt, koja radi stotine ovakvih prilika, kaže da joj je to jedan od omiljenih događaja.

“Djevojka je počela da plače još dok se drugi kišobran otvarao. Bila je to najromantičnija stvar koju sam ikad vidjela – kaže ona.

Kristina i njen muž Ben Hiks iz Floride vjenčali su se prije četiri godine i imaju dvogodišnjeg sina. I dalje su veoma zaljubljeni, ali Kristina kaže da im je teško da nađu vremena jedno za drugo. Prošle zime ona je osvojila romantični izlet koji je ponudila agencija “Sosajeti romens”.

Kristina i Ben kažu da su bili impresionirani količinom detalja i naporom uloženim u njihov sastanak, koji se odigrao u njihovom omiljenom parku. Dekoracije su uključile osvijetljeno srce i neon u obliku broja 5, koji je simbolisao približavanje njihove pete godišnjice.

“Bilo je raznih sendviča i tarta, makarona i pića u korpama. Podijeliti tako prelijepi dan sa voljenom osobom je nešto stvarno posebno – kaže Kristina.
Ben kaže da je piknik bio predivno iznenađeje.

“Obično je moja žena ta koja želi da joj se uradi romantični gest, pa je bilo stvarno super što je ona napravila jedan – rekao je on.

Troškovi stručnjaka za romantiku variraju zavisno od događaja i agencije, pa se tako kreću od nekoliko stotina dolara do nekoliko hiljada, navodi “Post buletin”. Za one koji nemaju para, vlasnica agencije Heder Von ima nekoliko savjeta.

“Napravite posebnu pozivnicu za sastanak. Na primjer, ako planirate da pijete vino, pošaljite pozivnicu sa monogramiranom vinskom čašom pored poruke. Personalizujte događaj. Uključite u to neki od partnerovih hobija ili nešto u čemu zajedno uživate. Poklanjanje pažnje ne znači i pretjerivanje u istoj – kaže Von, dodajući da uvedete i stvari kojih se rado sjećate.