Kako da aktivirate sektor novca u domu: “DOLAR DRVO” DONOSI BOGATSTVO I NAFAKU U KUĆI

krasulaPrema staroj kineskoj tehnici, ovu biljku postavite obavezno sa desne strane ulaza u vašu kuću i u sjevernom dijelu kuće

U feng šuiju se cvijeće i biljke smatraju izuzetno povoljnim za liječenje negativnog prostora. One su simbol rasta i napretka; zato se postavljaju u one sektore vašeg doma gdje je potrebno podstaći dobru energiju. Naprimjer, biljke koje imaju okrugle i “srcolike” listove  smatraju se biljkama koje su povoljne za novčane dobitke i uvećanje imetka.

Feng šui iscjelitelji kažu da će vam biljka “krasula” donijeti pravu pozitivnu vibraciju, ali i bogatstvo u kuću. Vjeruje se da njeno prisustvo u kući privlači novac kao magnet. Krasula je biljka iz porodice sukulenata i postoje različite vrste. Još se naziva “biljka novca”, “dolar drvo” ili “parac”, zbog mesnatih listova koji liče na kovanice.

Prema staroj kineskoj tehnici, ovu biljku postavite obavezno sa desne strane ulaza u vašu kuću i u sjevernom dijelu kuće. Poželjno je da je imate čak i u kancelariji ili poslovnom prostoru.

Pored krasule možete držati i druge biljke. Izuzetno povoljne su: Spathiphyllum, Schefflera, Bambus, Calathea, Ficus benjamin, te cvjetnice poput orhideje, božura, narcisa i ljiljana.

Koje biljke “kradu” energiju

Nije preporučljivo držati kaktuse niti biljke špicastih listova koje odašilju otrovne strelice. Takođe, biljke patuljastog rasta ne donose dobru energiju u vaš životni prostor.

Nije povoljno u domu držati suhe biljke poput suhog cvijeća i suhe grane drveta jer emituju mrtvu energiju i privlače lošu sreću.

Ne preporučuju se u domu sve biljke s trnjem ili iglicama poput kaktusa.

Biljke koje imaju oštre listove poput sablji (na primjer palme). One su nepovoljne jer energiju prostora pretvaraju u agresivan oblik.

Biljka “slonova noga” je izuzetno nepovoljna (simbolizuje nazadovanje i spriječen razvoj).

Biljke koje rastu prema dolje (npr. puzavci) predstavljaju nazadovanje.

Suho cvijeće nema života, ono predstavlja mrtvu energiju i smrt te ga nije dobro držati u prostoru.

Šta u kući donosi besparicu?

Otvoren poklopac na wc-školjki simbolizuje oticanje kućne sreće i prihoda, pa ga treba uvijek držati zatvorenog.

Kupatilo je mjesto otpuštanja negativne i nečiste energije, pa je potrebno vrata toaleta i kupatila uvijek držati zatvorenim, kako pozitivan chi ne bi skretao u te prostorije i odlazio kroz kanalizacione odvode, te tako odnosio svu pozitivnu energiju.

Slavine koje cure nisu povoljne za prihode doma, pa je potrebno iste odmah popraviti ili zamijeniti drugima.

Zapušeni odvodi takođe zadržavaju i vraćaju negativnu energiju ne dozvoljavajući joj da ističe iz doma, ovo su sve stvari na koje je potrebno obratiti pažnju, tako da aktiviranje jugoistoka nikada neće donijeti željene rezultate ako se ne otklone ovi nedostaci.

Ulazna vrata doma ne smiju da se sučeljavaju sa vratima od kupatila i toaleta, to je najnepovoljnija postavka ulaznih vrata, jer prilikom ulaska u dom prvo što ugledate to su ova vrata, pa sav chi koji uđe, odmah izađe van ili ako su vrata otvorena, sva pozitivna energija odlazi u kupatilo i pretvara se u negativnu energiju. Ovo se najviše odražava na prihode, oticanje novca i osjećaj kao da se novac ne može zadržati u domu.

Ako je kupatilo nasuprot ulaznih vrata, vrata kupatila uvijek treba držati zatvorenima, mada je najbolje da ih obojite u crveno, postavite vjetrena zvona iznad vrata toaleta ili pored njih visoku biljku koja će skretati chi.

Predsoblje je najvažniji snabdjevač doma chijem, a ako se nalazi u jugoistočnom sektoru, trebalo bi da je obojeno nekom jang bojom (zelena), sa jakim svijetlom. Ispred vrata možete postaviti neku zelenu prostirku. U lijevi ugao pored vrata, gledano iznutra prema van, možete postaviti biljku ili sliku sa motivom vodopada.