KAKAV VAM JE ŠEF: PRISILAN, DEMOKRATA, NAPREDAN, AUTORITATIVAN ILI ODVRATAN?

Stručnjaci kažu da postoji 6 vrsta šefova: pronađite svog!

Rijetko kada i gdje se šefovska predstava o njima samima poklapa s predstavom zaposlenih o njemu. Jedno istraživanje pokazalo je da što više ima viših menadžera u organizaciji, to oni više precjenjuju sami sebe, piše sajt Inc.com. Istraživanje koje organizacija “Hay Group” koristi da procijeni menadžere bazira se na radu profesora s Harvarda Džordža Litvina i Roberta Stringera (George Litwin, Robert Stringer).

Psiholozi su identifikovali šest najefikasnijih stilova liderstva:

1. ”Prisilan” 

Dobija usklađenost svih zaposlenih. Daje naređenja i ne prihvata odbijanje.

2. Autoritativan

Obezbjeđuje dugoročnu viziju i rukovodstvo. Ovakvi šefovi inspirišu svoje zaposlene tako što im stavljaju do znanja da njihov trud znači.

3. ”Povezujući”

Stvara povjerenje i harmoniju. Oni su šefovi koji stvaraju toplu, prijateljsku atmosferu i timove koje čine ljudi koji se druže.

4. Demokrata

Postiže konsenzus grupe i stvara nove ideje. Šefovi koji slušaju i diskutuju tako da se svi osjete uključenim u odluke.

5. Napredan

Daje primjer i ispunjava zadatke visokih standarda. Ovi šefovi postavljaju standarde tako da drugi (šefovi ili zaposleni) treba da ih ispune.

6. Učitelj

Fokusira se na profesionalni napredak zaposlenih. Ovakvi šefovi-mentori ulažu u svoje zaposlene.

Nijedna od ovih karakteristika nije ni najbolja ni najgora, i sve imaju svoje vrline i mane. “Prisilan” šef može da stvori atmosferu straha, autoritativan možda traži isplate koje se nikada ne ostvare. Onaj koji stvara prijateljsku atmosferu možda neće biti shvaćen baš ozbiljno i neće uživati poštovanje.

Demokrata vodi duge sastanke. Suviše napredan, takmičarski nastrojen šef ne daje prostora zaposlenima da se iskažu, a učitelji moraju da prihvate niži kvalitet posla dok ne poduče zaposlene da rade bolje.

Takođe, ne pokazuju svi menadžeri i direktori samo jednu od ovih karakteristika, već vjerovatno sve, samo što su neke izraženije. Stručnjaci zaključuju da je idealan menadžer onaj koji stvara tim koji je samostalan, može sam da radi i da se održi. Takav tim može bez šefa nekoliko dana, ali će se njegovo odsustvo osjetiti.