Kakav palac – takav muškarac; veliki palac ukazuje na dominaciju u krevetu, dugačak prstenjak na strast, a srednjak je šaren

Još su stari govorili “Kakav palac, takav muškarac”. Po hiromantiji je vrlo važno obratiti pažnju na izgled svakog prsta, a posebno palca, malog prsta iVenerinog brijega.


Dok palac govori o nekim osobinama karaktera koje mogu uticati na stav i seksualnu predstavu osobe, mali prst govori o kvalitetu seksualne energije ili njenom poremećaju, dok Venerin brijeg – jastučić koji se nalazi u podnožju palca – uopšteno govori o naravi osobe koja je određuje i u seksualnom smislu.

Velik palac jasan je znak dominacije u krevetu

U hiromantiji je zapisano da se kod čitanja o seksualnim karakteristikama pogleda dužina prstiju, ali posebno palca, jer se on smatra najmoćnijim prstom koji “kontroliše” sve ostale. Na kraju, riječ je o prstu koji pripada planetu Veneri.

Ako je riječ o muškarcu ili ženi koji imaju velik i snažan palac, imate sreće: vjerovatno ima vrlo jaku seksualnu energiju i zapovjedničku narav i mogla bi biti dominantna u krevetu.

Mali palac ne mora biti razlog da izbjegavate partnera, no imajte na umu da bi mogao imati problema s tim da progovori o svojim seksualnim potrebama, što znači da ćete se teže i uskladiti.

Dugački kažiprst držite na tihoj vatri

Kažiprst je pod uticajem Jupitera. Ako je dugačak, riječ je o ambicioznom karakteru koji će se i u krevetu sigurno truditi da vas zadovolji, ali voli i biti zadovoljen.
To su osobe koje najveće uzbuđenje osjećaju tokom osvajanja, odnosno stalno biste ih trebali držati na tihoj vatri i davati im priliku da se trude oko vas. To ne smije biti “cimanje”, nego baš osjećaj da ste zapravo neosvojivi te da uvijek ostaje jedan dio vas za koji se moraju boriti.

Dobro pazite kako se naginje srednjak

Saturnov prst, ili srednjak, nalazi se između racionalne i podsvjesne strane dlana i govori o skladu između volje i emocija te između osjećaja da vam se neko sviđa i da želite biti sami.
Kad ispružite dlan i prste, obratite pažnju na to kako stoji srednjak: ako se svija prema kažiprstu, to je znak spontanosti i vesele naravi s kojom ćete se i u društvu osjećati ugodno.

Ako se svija prema prstenjaku (ili mu je bliži), to jesu društveni ljudi, ali trebaju i malo svog prostora, pa je moguće da se u nekim „ključnim“ situacijama osjetite napušteno. Nezgoda je, na primjer, što se to može dogoditi i neposredno nakon seksualnog odnosa, tako da partner jednostavno odluta, umjesto da nastavi s razmjenom nježnosti.

Budite oprezni s onima čiji se srednjak jako naginje prema prstenjaku, jer je riječ o ljudima koji bi mogli biti skloni depresiji, koja može voditi i gubitku volje za seksom. Inače, izrazito dug prstenjak može biti i oznaka da je osoba sklona kockanju, pa možda i tome da ulazi u rizične seksualne odnose.

Dugački prstenjak pun strasti i osjećaja

Ako je prstenjak (uticaj Sunca ili Apolona) duži od kažiprsta, riječ je o ljudima koji imaju izrazitu emocionalnu snagu, pa biste u odnosu mogli biti poneseni silinom emocija i strasti s kojom vam partner pristupa.

No ako je kažiprst vidno kraći od prstenjaka, riječ je o osobi s nedostatkom samopouzdanja, koja će oko svakog pokreta biti puna sumnji i stalno tražiti vašu potvrdu da to što radi nije promašaj, što može biti vrlo naporno.
Mali prst odaje šarmere bez pokrića

Mali prst (uticaj Merkura) predstavlja komunikaciju, pa je dobro da bude dugačak, što znači da čovjek ima dobru sposobnost verbalne i emocionalne komunikacije, što je u seksualnom odnosu iznimno važno.

Ravni mali prst upućuje na osobu koja je pomalo naivna i iskrena, pa bi lako mogla pasti na šarmere koji imaju jedini cilj da ih odvedu u krevet, dok mali prst koji se blago naginje prema prstenjaku odražava lukavost i sklonost diplomaciji.

Ukratko, to su često šarmeri bez pokrića, oni koji vas u krevetu ponekad mogu i razočarati. Ako mali prst jako naginje prema prstenjaku, čuvajte se: Riječ je o izrazitim manipulatorima.

No ako ste naletjeli na nekoga s ravnim i dugačkim malim prstom koji je nagnut prema van, odnosno udaljen je od prstenjaka, riječ je o osobi vrlo otvorenog uma, koja bi i u seksu mogla biti vrlo slobodoumna. Dakle, ne postoje granice za ono što će poželjeti isprobati.

Deformacije malog prsta

Mali prst jedan je od glavnih pokazatelja stanja u našem seksualnom bunaru: ako je dugačak, toliko da malo prelazi iznad gornje falange na prstenjaku (falange su vodoravni krugovi na pregibima zglobova na prstima), riječ je dobroj seksualnoj energiji.

Ako je prst kraći od te falange na prstenjaku, ili je deformiran, to upućuje na probleme u protoku seksualne energije koji se manifestiraju kroz probleme u seksu. Ove osobe prate poremećaji erekcije, prerana ejakulacija, ili gubitak libida kod muškarca mogu biti povezani s godinama, zdravljem, problemima s karlicom ili psihom. Mogu se javiti neočekivano, u mladoj dobi i bez nekog poznatog razloga, osim što je jednostavno riječ o čovjeku koji nema izraženu seksualnu energiju.