Kakav ishod očekivati od rata u Ukrajini: JE LI SVIJET KONAČNO NAPRAVIO PUNI KRUG?

 Suština krize u Ukrajini je politička igra dvije velike sile – Rusije i SAD u izmijenjenim svjetskim okolnostima, smatraju ezoteristi. Planetarni aspekti pokazuju da Rusija, iako nije ekonomski ojačala, koristi ovaj trenutak da “crta svoje crvene linije” zato što je Amerika sada puno slabija nego prije 20 godina. Planetarni aspekti takođe ukazuju da Trećeg svjetskog rata kao ni nuklearnog – neće biti.


Ruska vojna eskalacija na istoku Ukrajine otvara mnoga pitanja o pozadini krize između Rusije i Ukrajine, koja traje već sedam godina, dok korijeni sukoba sežu sve do Srednjeg vijeka. Oči cijelog svijeta uprte su u ovu, po površini, najveću državu na svijetu i njenog predsjednika, Vladimira Putina.
Cijene divljaju, Balkan se ne/opravdano boji eskalacije rata koja bi se mogla teritorijalno proširiti, pominju se nuklearne bojeve glave, strahuje se od nestašice hrane i plina…je li svijet konačno napravio puni krug, da li će nas nestati usljed nuklearnog ili Trećeg svjetskog rata, je li Putin osvajač i agresor ili tek američki pijun i žrtveni jarac, koja je uloga Amerike i pravi li od Putina novog Jasera Arafata, bin Ladena, Muamera Gadafija, Sadama Huseina…te šta nas na Balkanu, posebno Bosni i Hercegovini očekuje, odgovore su dali najcjenjeniji regionalni astrolozi, vidovnjaci, tarot majstori…Sudeći po njima, mjesta za paniku uopšte – nema.

 Ljiljana Smiljanić, astrolog: Amerika huška Evropu na razjedinjenje
Ovaj aktuelni sukob jeste uvod u Treći svjetski rat, a posebno su planetarni aspekti koji na to ukazuju, gadni ovih dana. Amerika vuče konce iz potaje i huška evropske države.

U Americi se još uvijek vrši rasističko nasilje na svakom koraku ali zato oni s punim pravom propovijedaju mir pro forme – drugima. Ovo im je odlično da stisnu Rusiju kao silu, a ostanu čistih ruku. Putin će imati problema u drugoj polovini godine jer ipak nije baš isplanirao sve. Očekuju ga i zdravstvene komplikacije.
BiH u svemu ovome prolazi sa stresom, neće direktno biti, hvala Bogu pogođena, ali poskupljenja će utjecati na sve nas.

 Astrolog Vladana Zlatanović: Ratno stanje je neizbježno
Prema mojoj astrološkoj procjeni, ovoj situaciji tek slijedi progres. Neće se završiti uskoro, niti lako, a uskoro će biti uključeno još više oružja i ostalih sredstava, mada do nuklearnog rata neće doći.
Ukrajini slijedi jedan vid nemaštine i podjela. Takođe, SAD neće biti u najzahvalnijoj situaciji, prema mojoj procjeni, našem narodu sa Balkana bi bilo najbolje da se vrate u zemlju u kojoj su rođeni.
Rusiji slijede još veće restrikcije, ali to Rusiju neće previše doticati.
Ratno stanje je neizbježno i trajaće cijele 2022., a prema mojoj procjeni, Ukrajina će se podijeliti, tako da je moguće da će samo jedan dio postati član EU.

Sve ovo će balkanske zemlje osjetiti kroz jedan vid inflacije, posebno BiH, u vidu poskupljenja i nestašice gasa, velikog poskupljenja građevinskog i ostalog materijala. Namirnice će nam biti dostupne, ali ukoliko ne želimo da su previše prskane pesticidima itd., biće nam preskupe. Moj savjet je, ko god može, neka se preseli na selo i zasadi nešto svoje.
Rusija nije okupator, cijela situacija je bila neizbježna, ali po Rusiju vidim dobar ishod na kraju kao i na balkanske zemlje, samo sada moramo da pokažemo vjeru i strpljenje.
I za kraj jedan savjet – u bitcoin-e ne ulažite, niti u bilo kakav vid novca koji nije opipljiv, jer će doći do promjena u samom sistemu, pa što bi se reklo, “use i u svoje kljuse”, e tako, pare na ruke.

Astrolog Milan Ristanović: Svijet će se drmati
Sve se nekako pred očima prosječne osobe prebrzo odigralo, rat, prijetnja nuklearnim ratom, priliv izbjeglica, talasanje na Balkanu, nestašica i poskupljenje, Sberbank…pa evo da tim nekim redom kažem šta ja vidim.
Sberbanka odavno nije ruska, bar na ovim našim prostorima ali ja ne bih vjerovao niti jednoj banci. Ko ima vode i hrane preživjeće, mi je ovdje imamo, fale nam energenti, zato nije pametno slati dobrovoljce u Ukrajinu. Rusi su izvršili nesumljivu agresiju jer nisu htjeli čekati da Amerikanci instaliraju nuklearne bojeve glave po toj zemlji. Ovo je sukob Amerike i Rusije preko leđa ukrajinskog naroda čiji su političari potkupljeni gore nego naši. Ukrajina će biti vojno neutralna ili je neće biti. BiH će opstati ako smo iole pametni da gledamo svoja posla i da se ne miješamo direktno u sukobe velikih sila.

Čitaocima preporučujem da naprave bar jednomjesečne zalihe slabo kvarljive hrane. Suho meso, konzerve, tjestenine… Svijet će se drmati mnogo više od nas, a mi smo i navikli da se pomučimo. Oni razmaženi po Evropi i Americi će plakati od muke. Svjetskog rata neće biti ali svijet kakvog znamo se srušio. Vidjećemo kakav će nastati. Očekujem da će Kina uskoro napasti (povratiti) Tajvan i postati svjetski lider. Valja se i tome prilagoditi. Indija, Brazil, Iran su države koje će rasti u sljedećem periodu.

 Nina Zuko, tarot majstor: Evropi se svakako ne piše dobro!

Nina Zuko: Kraljica tarota

Situacija je takva da svi manipulišu sa svima. Nije ni Amerika cvjećka u svemu ovom, a sve puca po Evropi, njima je interes da se Evropa pocijepa i razjedini…Iza napada Rusije na Ukrajinu stoji plan u kom je Dodikov odlazak u Rusiju i želja da se otcijepi od BiH potaknuo Putina da vrati nešto što smatra da je njegovo i strah da Ukrajina uđe u UN, jer bi onda Evropa imala uvid u ruska dešavanja.
Ne mislim da će biti Trećeg svjetskog rata ako Kina ne bude dala zeleno svjetlo, a nisu ludi, njima je tek „krenulo“ s ovim virusom, ekonomski procvat doživiše. Pa pogledajte sve što koristimo, od maski, rukavica, respiratora…“made in China“. Mada, oni bi i u ratu znali da zarade.

Svakako je teško predvidjeti konačni rasplet. I putin i Dodik su nepredvidljivi ljudi, ali su samo ljudi. To je na gro geopolitičkom stanju uvijek isto, mrtva trka između dokazivanja sile između Rusije i Kine, i naoko, samo naoko, naivne Kine koja se tobože drži po strani, a mnoge konce oni vuku.
Inače, Evropa je pala na ispitu 1992. i ako sada padne, poderaće se u 100 komada. A možda nije bolje ni zaslužila. Realno, rat su mogli zaustaviti za pet dana, ali svijetu nije odgovarala jaka Jugoslavija tako da, moralo se jednom i to desiti…

 Zoran Šumadinac, ezoterista: Gdje Amerika uvede demokratiju, tu trava ne raste“
Po mojoj prognozi i viđenju, mislim da se iza ovog sukoba na relaciji Rusija-Ukrajina – ništa ne krije. Rusija kao vele sila ne dozvoljava više igranje mačke i miša kao što je proteklih osam godina dozvoljavala Ukrajini. Svemu ima kraj, a i dođe kraj, zar ne? Rusija jednostavno ne dozvoljava da se NATO alijansa širi i da je okružuje. A svi mi znamo zbog čega je okružuju.
TREĆEG SVJETSKOG RATA NEMA
NATO nije spreman da se bori sa velesilom poput Rusije. Da su bili spremni, već bi krenuli, ne bi oni čekali ovoliko. Znaju šta ih čeka ako krenu, stoga će i dalje samo na jezicima da ostanu. Nekim restrikcijama.
BALKAN ĆE OSTATI PO STRANI
Balkan neće nešto pretjerano osjetiti neku krizu, ali kad pogledamo malo bolje , zar nismo već imali krizu na svjetskom nivou tokom korone? Tako da, vjerujte, mnogo više nas je korono unazadila nego što će ovaj mali rat. Ako budu pametne zemlje Balkana, što i hoće, za Balkan nema zime.
O NESTAŠICI…
Generalno neke velike krize neće biti, hvala Gospodu biće svega dovoljno, jer, neće dugo trajati ovakvo stanje. Narod sam pravi vještačku krizu, mediji manipulišu, vijesti su takve da ispadate ludi ako nemate u rezervi 100 litara ulja i tonu brašna? A trgovci trljaju ruke.
SVAKO GLEDA SAMO SEBE
Ova priča se završava pobjedom Rusije tj. ova velesila dobija ono šta je i tražila. Nakon toga Rusija se povlači mirnim putem iz Ukrajine pošto se uspješno okončaju pregovori. Završetak ovog rata je već do sredine marta.Po mojoj prognozi Rusija nije ni žrtveni jarac ni okupator. Rusija samo traži da je ostave na miru. SAD i Njemačka to nikako ne rade jer im nije u cilju da Rusija bude jaka, ali protiv toga nemogu ništa baš. Njemačka će se okrenuti Rusiji i zapostaviće SAD. Da budemo realni, ovdje svako gleda sebe kao i svi što rade.
Putinov cilj je da otkloni strane trupe tj. EU trupe od svojih granica. Amerika pravi situaciju kao sa bin Ladenom, Jaserom Arafatom, Gadafijem i Sadamom Huseinom, to je njihov način. Ne žele jake vođe. Oni tako rade. No Putin je toliko pametan i mudar, da mu ne mogu ništa.
MAĐARSKA, NUKLEARNI RAT I SBERBANK
Mađarska bojkotuje vojnu pomoć Ukrajini jer je dosta toga dobila od Rusije, jako puno proteklih godina, dok od EU nije dobila ništa. Nuklearni rat ne vidim. Što se tiče Sberbanke, ona od početka obmanjiuje građane, poput nekadašnje Dafine i Jezde. Svi znamo kako se to završilo.

Vidovita Džemila: Nuklearni rat ova generacija neće doživjeti
Narod najviše u ovoj situaciji oko Rusije i Ukrajine zanima da li će ovo biti uvod u Treći svjetski rat, pa ću odmah na početku rećida je ovaj rat davno počeo u ekonomskom smislu, a evo i sada borbeni, vojnički. Ukrajina – Rusija je samo primjer Srbije-BiH, u onom smislu kada su se mnogi pitali otkud toliko smjelosti i bahatosti Dodiku; e pa, u zaleđini ima Putina i Rusiju, eto odakle.
Tema je inače vrlo nezahvalna za komentarisati, pa ću dati neku skraćenu verziju:
Osjetiće se sve ubrzanije, poskupiće benzin, sve, posebno će finansijska kriza biti izražena.
Koliko je narod isprepadan, to i nije toliko posljedica stvarnih događanja koliko posljedica prošlosti, ali, kako god se okrene, ne možemo nabaviti koliko nam treba i koliko će možda sva ova gungula trajati.
Ne mogu reći da je Rusija okupator, Putin je taj koji želi više teritorije, on je u fazi kada ubrzano obolijeva, psihički i fizički, ima neki ludi nagon, ganja principe i dokazivanja, i u tome svemu je spreman na korak dalje. Predosjeća kraj života i vladavine pa mu je svejedno hoće li sa sobom povesti par miliona žrtava. Svejedno mu je.
Ne vidim realnu mogućnost od nuklearnog rata, da to zavisi samo od Putina, on bi ono dugme davno pritisnuo, ali takav masakr će se desiti u budućnosti, samo ove generacije to neće doživjeti.
Amerika je svakako upetljana, ne treba ništa ni diskutovati, Bajden onako star i nagluh, nikakav, pa na Ameriku svaljuju i što jest i nije, a jednako su krivi i Rusija i Amerika.
Mađarska ima koristi od Rusije i zato se previše ne upliće.
Černobil je bilo isprobavanje nuklearnog oružja, da se vidi sav doseg i moć i tog oružja, nije slučajnost i nije ljudski faktor u smislu greške kriv bio.

 Astrolog Žarko Gambiroža: Biće drmusavo sve dok je Uran u sazviježđu Bika
Još prije dvije i po godine sam govorio na temu o ulasku Urana u sazviježđe Bika i kako će taj planetarni aspekt donijeti poremećaj vrijednosti za koje smo mislili da su nepromjenjive. I onda je došla korona. Sve na šta smo računali stalo je preko noći, turizam, ugostiteljstvo, sve.
A tamo gdje je Uran, on je vladar, a mi smo sad u eri Vodolije, a ta planeta nas vodi naprijed. Bik je zemaljski znak, a prije dvije i po godine to je značilo potrese i oscilacije u materijalnoj sferi, tako da sve ovo sada što se dešava, nije nimalo neočekivano.
Remeti se sistem vrijednost, nema gasa, poskupljenja na sve strane, nema ravne linije ali… pošto Uran oscilira, biće, kako došlo tako i otišlo. Juče bio Covid, danas ga niko ne pominje. Tako će i po pitanju rata Uran, dok je u sazvijeđžu Bika, donijeti razne potrese, ali će tako i naglo da stane.
U biti, treba izdržati ovaj period. Amerika i Rusija nisu ratovali nikad, oni su kao dan i noć, protuteža sila, tu su kao balans, crno i bijelo, da niko nikog ne dira. Jedno je ubistvo tragedija, milion je statistika. Putina ne vidim ni kao osvajača ni žrtvenog jarca. Svijet je čista biologija, nije stvoren tako da svi nestanemo s njega.
Treba biti strpljiv, Bik je konkretan, realan i pragmatičan i za dvije do tri godine, ulazi u Blizance, a ta era je satkana po motu: Živi i pusti druge da žive. Uran donosi i genijalnost, kompjutere, tehnološka čuda, teži za nadogradnjom. Međutim, ni tad nas ne očekuju bajke, bit će problema s klimom, nestašicom pitke vode, velike suše.
 Baba Vanga: Rus Vladimir će vladati svijetom i bit će mir
Sve se topi, kao led, ali samo jedno ostaje netaknuto – slava Vladimira, slava Rusije. On sve sklanja s puta i bit će gospodar svijeta…
Baba Vanga ovo je prorekla 1979. godine, u vrijeme SSSR-a, ali inspirirani likom Vladimira Putina i njegovim, prema zapadnim mjerilima, despotskim načinom vladanja, mnogima je bilo zgodno aktualizirati proročanstvo. Nešto kasnije, ‘80-ih godina, Baba Vanga je rekla da svijet svjedoči sudbonosnim događajima.
Čvrst stav koji pokazuje prema zapadnim silama, cenzura u medijima, gušenje opozicije, mijenjanje izbornih zakona kako bi s premijerske mogao ‘‘skakati’’ na predsjedničku funkciju, mnogo je razloga za taj nadimak.
Mir u svijetu neće biti postignut dok ne dođe “osmi” – izjavila je Vanga svojevremeno. Mnogi smatraju da se “osmi” odnosi na osmog velikog Vladimira. A osmi ruski Vladimir je upravo Putin.
Kako su Tarabići i Nostradamus predvidjeli RAT: Užareni ljudi padaće s neba!
Sukob Rusije i Ukrajine, koji sa strepnjom prati cio svijet, zapisan je u predviđanjima Miloša i Mitra Tarabića, čuvenom “Kremanskom proročanstvu”. Ipak, njihova predskazanja treba uzeti s rezervom jer su mnogi zarad sopstvenih potreba Tarabiće tumačili i dopisivali, ali je jedno sigurno: mnogi događaji koje su predvidjeli rođaci iz Kremana, još u 19. vijeku, zaista su se i dogodili.
Ono što je napisano u prvoj knjizi njihovog proročanstva može se povezati sa sadašnjim događajima.
– Svijet će biti razdvojen na dva dijela, kao po sredini presječena jabuka… Ta voćka nikada ne mora da bude cijela. Prije ovoga rata na prijestolje velikačkog carstva naroda preko beskrajne vode ustoličiće se jedan čoek koji budne i seljak i čauš. Kad izbije ovaj ljuti rat, teško onijem vojskama koje budu uzlećale u nebo, a blago onijem vojnicima koji budnu vojevali po zemlji i po vodi. Ljudi koji budnu vodili ovaj rat imaće svoje učenjake i mudrace koji će izmišljati svakojaku tanad za topove. Mi u tom ratu nećemo vojevati, ali će se drugi biti preko našijeh glava. U vazduhu iznad Požege s neba će užareni ljudi padati na zemlju – navodi se u proročanstvu Tarabića.
– Dolazi car u Rusiju čija će se riječ slušati i na nebu i na zemlji – prorekli su davno Tarabići, a u ovim njihovim rečima mnogi vide upravo Vladimira Putina.
Prema njihovom proročanstvu, Rusija uzima Carigrad i Aja Sofija postaje pravoslavna bogomolja. NATO se raspada i više neće biti ratova, što su oni slikovito opisali rečima:

Najčuveniji francuski astrolog Mišel Nostradamus u knjizi “Proročanstva” iz 1555. predvidio je rat u Evropi.

– Plavoglavi će nanijeti bjeloglavima štetu u tolikom stepenu, koliko će Francuska biti dobra prema obje strane – proročke su riječi Nostradamusa za koje se vjeruje da opisuju sukob koji se sada odigrava pred našim očima.
Čuveni prorok je, koji je svoju ozloglašenu knjigu “Proročanstva” objavio 1555. godine, se naravno najviše fokusirao na svoju zemlju. Tako su teme koje je često spominjao bile invazija Francuske i pomenuta prijetnja sa istoka.
Međutim, neki su spekulisali da se zagonetna rečenica „Plavoglavi će nanijeti bjeloglavima štetu u tolikom stepenu, koliko će Francuska biti dobra prema obje strane” odnosi upravo na proljeće ove godine.
Nalik svim proročanstvima Mišela de Nostradama, kako je u svoje vrijeme bio poznat, i ovo je prilično nejasno, ali je proteklih godina korišćeno kao najava Trećeg svjetskog rata. Međutim, prije eskalacije krize u Ukrajini, bilo je tumačenja da se ova Nostradamusova rečenica odnosi na tenzije između Kine i Tajvana, što je opet moglo da se poklopi sa “prijetnjom sa istoka”.
Prema Nostradamusu, nuklearna bomba će eksplodirati 2022. godine što će dovesti do klimatskih promjena i promjene položaja Zemlje. To će takođe dovesti do poplava i potresa.

SIMPSONOVI JOŠ 1998. PREDVIDJELI RAT RUSIJE I UKRAJINE:
Američka animirana serija „Simpsonovi“ stekla je reputaciju kao sitkom koji je predvidio velike događaje, kao što su izbor Donalda Trampa za predsjednika SAD, pobuna na Kapitol Hilu, let milijardera i biznismena Ričarda Bronsona u svemir, napad na kule bliznakinje, Ledi Gagu na Superbolu, pandemiju korone, epidemiju ebole…

Simpsonovi su izgleda opet na neki način predvidjeli rusko-ukrajinsku krizu tj. napad Rusije na Ukrajinu i to još prije više od 20 godina. U epizodi „Simpson Tide“ emitovanoj 29. marta davne 1998. godine u kojoj glavni junak Homer umalo otpočinje rat.
„Vrlo sam tužan što moram da kažem da ovo nije bilo teško predvidjeti“ tvitovao je Al Džin, producent serije „Simpsonovi“.
„Mrzim o tome da pričam, ali rođen sam 1961. godine, tako da sam 30 godina života proživio sa Sovjetskim Savezom. Za mene je ovo nažalost više norma nego predviđanje. Samo smo mislili da će stvari krenuti loše.Istorijska agresija zapravo nikad ne nestaje i morate biti super oprezni. 1998., kada je ova scena emitovana, bio je to možda zenit američko-ruskih odnosa objasnio je Džin u intervjuu za „Hollywood Reporter“.
U videu koji traje 30 sekundi i koji se dijeli na internetu, vidi se diskusija između predstavnika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku. Ruski diplomata navodi da bi „Sovjetski Savez sa zadovoljstvom ponudio amnestiju američkom svojeglavom brodu“, pozivajući se na ranije događaje u epizodi.
Dok američki predstavnik izjavljuje da je mislio da se Sovjetski Savez raspao, ruski diplomata se smije i navodi da je to upravo ono u šta su željeli da svi vjeruju. Zatim mijenja pločicu na stolu, sa imenom svoje zemlje Rusija u Sovjetski Savez, smijući se preokretu.

Video zatim prikazuje vojne tenkove koji izlaze iz ogromnih figura koje defiluju na paradi na Crvenom trgu u Moskvi, vidimo kako se ponovo podiže Berlinski zid i vaskrsava osnivač Sovjetskog Saveza Vladimir Iljič Lenjin, koji razbija stakleni kovčeg u svom mauzoleju i izlazi iz njega. Klip se završava tako što Lenjin hoda kao zombi i govori o slamanju kapitalizma.

(E.K./aura.ba)