Kajli Džener savjetuje kako napraviti savršen selfi

Malo ko se sjeća vremena kada selfiji nisu postojali…

 
Svako od nas je barem jednom napravio ovakvu fotografiju – u atomobilu, u toaletu omiljenog kafića ili kod kuće. Nekoliko je načina na koje možete usavršiti umijeće fotografisanja sebe na ovaj način, a mi vam donosimo pet saveta Kajli Džener kada je o pravljenju selfija riječ!

Hajlajter je obavezan

Ukoliko je Kajli Džener po nečemu poznata, osim po mat karminima, onda je to besprijekorno nanijet hajlajter na obrazima. Naravno, ne morate da se ograničite samo na ovaj dio lica, već svoj omiljeni svjetlucavi proizvod možete nanijeti i na ostale hajlajt-tačke – na nos, bradu i sredinu čela.

Pazite na osvjetljenje

Ukoliko vam se ne dopada gotovo nijedna vaša selfi fotografija, vjerovatno je problem u osvjetljenju. Naime, kao i za obične fotografije, ključ je u prirodnom osvjetljenju, pa radije stanite pored prozora i fotografišite se, umjesto da to radite u nekom zamračenom kutku. Od pomoći vam mogu biti i specijalne maske za telefon sa ugrađenim svjetlom, baš poput one kakvu ima Kajli Džener.

U ogledalu

Varate se ako mislite da selfiju podrazumijevaju samo fotografisanje lica. Prihvatite Kajlin savjet – ukoliko prolazite pored ogledala, a dopada vam se ono što imate obučeno tog dana, slobodno se fotografišite!

Pronađite omiljenu pozu

Nekada se Kajli Džener stalno fotografisala sa rukom ispred usta, ali to više nije slučaj. Sada se čini da je omiljena poza mlade rijaliti zvijezde blago nagnuta glava u stranu, a obavezan je i prodoran pogled u objektiv. Bilo da se vama dopadaju ove poze ili ne, svakako pronađite ono što vama najviše odgovara i za šta mislite da vam najbolje pristaje.

Budite spontani

Čak i ako pronađete omiljenu pozu, ne znači da ne treba s vremena na vrijeme da budete spontani. Fotografišite se iz profila, nasmijte se u kameru ili uradite nešto drugo što vaši pratioci ne očekuju od vas.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!