Kada zapravo prestaje mladost

Iako mnogo puta čujemo da je čovjek mlad dok god se tako osjeća, društvo ipak ima neka, prilično stroga, stajališta oko toga kada prestajemo biti mladi.

Ako je vjerovati rezultatima poslednje ankete koju je proveo YouGov, mladi Britanci prilično su jasno definisali mladost, sredovječnost i starost.

Prema anketi, mladost počinje da “nestaje” u 29. godini. Naime, kažu rezultati, kad navršite 30-tu, većina drugih ljudi neće vas više smatrati mladima.

Ostaje nejasno kojoj grupi pripadate nakon 30. rođendana, jer učesnici u anketi jasno su rekli i da sredovječnost nastupa tek u 47. godini.

Starost nastupa u 70-oj, ali ne vjerujte svemu što čujete. Većina ispitanika u anketi itekako je bila pod uticajem vlastitih godina, piše Independent, prenosi Vesti-online.

Uticaj godina najviše su negirali upravo tridesetogodišnjaci, a dobar dio njih nije znao ni u koju bi se kategoriju svrstao.

Čak 33 posto je reklo da su sredovječni, 32 posto vjeruje da su mladi, a preostalih 30 i nešto posto kažu da ne pripadaju ni u jednu kategoriju.