Kada Radetinac o zaštiti od džinskog utjecaja: Prljava i napuštena mjesta su leglo džina

Ljudska zavist je najčešći uzročnik sihira. Nerijeko komšija ne može gledati svog komšiju koji je kupio dobar auto, kako se fino slaže sa ženom, djeca mu dobro uče…i, onda, nastoji na sve moguće načine, pa i saradnjom sa džinskim svijetom, raskrinkati i uništiti njegov život.

Kada Radetinac

U vremenu kada čovjeka nedaće i problemi pritišću sa svih strana, nerijetko pored ovozemaljskih, dolazi u sukob i sa problemima “drugog svijeta”; nevidljivog za ljudsko oko, ali čije su posljedice itekako vidljive. Iscjeliteljka Kada Radetinac na početku razgovora za “Auru” kaže da je žalosno što čovjek, pored svakodnevnih problema, mora misliti i čuvati se neprijatelja iz onog, nama nevidljivog svijeta – svijeta džina (džinna).

– Ohrabrujuće je što Bog nije dao niti jedan problem, niti jednu bolest, a da za to nije ostavio rješenje, lijek, izlaz… Samo ga treba pronaći– kaže ova čuvena iscjeliteljka.

Upravo je ona luka spasa, svjetlo na kraju tunela, mnogim nevoljnicima iz naše zemlje, regiona ali i cijelog svijeta. Posljednjih godina, svi njeni napori usmjereni su da što više oboljelih od sihira izvede na pravi put, izliječi i zaštiti.

– Mnogi obole od duševnih i fizičkih bolesti izazvanih džinskim napadima, šejtanskim dodirima… ja uklanjam sihire i liječim od oboljenja za koja zvanična medicina, još uvijek nema lijek.

– Ljudska zavist je najčešći uzročnik sihira. Nerijeko komšija ne može gledati svog komšiju koji je kupio dobar auto, kako se fino slaže sa ženom, djeca mu dobro uče…i, onda, nastoji na sve moguće načine, pa i saradnjom sa džinskim svijetom, raskrinkati i uništiti njegov život. Okrenuti mu kola nizbrdo i, na razne druge načine, zagorčati mu život. Pa zar to nije žalosno!? Drugi, također moguć način da se zapadne u ovu opaku zamku, jeste slučajno. Šta to znači?

Općepoznato je da džini borave na napuštenim i prvljavim mjestima. Ukoliko čovjek zaluta na jedno od takvih mjesta, moguće je da uznemiri njihov boravak, na što oni djeluju odbrambeno, odnosno, napadom na samog čovjeka.

Da ne bi došli u ovakvu ili slični situaciju, potrebno je da svaki čovjek bude pod zaštitom. Kako i na koji način to uraditi?

– Čovjekovo najjače oružje protiv bilo kojeg zla, pa i ovog koje se odnosi na džine i zle ljude, jeste vjera. Ukoliko čovjek redovno upražnjava vjeru, skoro pa nemoguće je da mu se bilo šta desi. Molitve i vjera su važne. Druga bitna stvar jeste higijena. Mora se držati do čistoće. Znači, do čiste kuće, dvorišta, mjesta gdje najviše boravimo… i, takva mjesta, džini sigurno neće posjećivati niti nastanjivati. Treći, također bitan faktor za zaštitu od džina, jeste jutarnje i večernje učenje dova. U tim prilikama, znači, kada čovjek ide na spavanje i kada se budi, bilo bi lijepo proučiti Ajetul kjursiju, sure Ihlas (Kuluhuvallahu ehad), sure Nas (Nas) i El-Felek (Felek). Ovo se uči po tri puta, ali eto, bilo bi lijepo i korisno proučiti makar jednom – savjetuje Radetinac.

Iz prakse iscjeliteljke Radetinac:

Mirza D. iz Brčkog: Majka i sestra su me rastavile od voljene žene

Maju sam oženio 2001. godine. Voljeli smo se i taj brak je bio kruna naše ljubavi. No, u onom trenutku kad je Maja zakoračila preko praga moje porodične kuće, a koju sam dijelio sa majkom i sestrom, naša sreća počela je da gubi boje. Sve je počelo sa sitnim svađama između moje majke, sestre i Maje. Potom se nastavilo u tonu svađa između mene i supruge. Kasnije, stigle su i prepirke između mene i moje porodice, jer sam očajnički pokušavao odbraniti suprugu. Naš brak i naši životi postali su crno-bijela slika. Ko bi rekao da nam je sudbina ovako zla, pitao sam se…

Iz dana u dan, atmosfera u kući je sve više buktala i izmicala kontroli. U sumaglici tog haosa, jedno se dalo nazrijeti – moja majka i sestra su se okomile na moju ženu. Nju su okrivljavale za sve i svašta, nalazile su bezazlena povoda da je napadaju i vrijeđaju. Sve što je radila, za njih je bilo pogrešno! Još je i nevaspitana, često se znalo čuti. Pokušavali smo dobiti bebu, ali ni to nam nije polazilo za rukom. A, to je bio dodatni razlog da mi suprugu još više obezvrijede. To joj je od silnih abortusa, izmišljale su.

Osjećao sam se tako nemoćnim. Tim više što nisam imao dobar posao i nisam svoju voljenu suprugu mogao povesti za ruku i s njom negdje drugo graditi dom. No, uskoro će se desiti nešto što ni najmanje nisam očekivao. Vratio sam se s posla i zatekao poruku. Pisalo je: “Više te ne volim. Odlazim. Zaslužujem bolji život i boljeg muškarca…”

Nisam mogao ni da tugujem. Majka i sestra su jedva dočekale propast mog braka! Jesmo li ti rekle, ponavljale su mi kad god bismo se u kući susreli. Zamrzio sam Maju i svako sjećanje na nju. Tako sam i odlučio da napustim Brčko i sve ono što me na nju podsjeća. Otišao sam u Ameriku. Mukotrpno sam radio, samo da na nju ne mislim. Koliko sam je mrzio, toliko nisam mogao ni da je prebolim…

Nasreću, ipak mi je ostalo nešto zdravog razuma. Trošio sam minimalno, novac štedio, i na koncu otvorio vlastitu firmu. Redovno sam pomagao majku i sestru, ali nekako nisam imao potrebu da ih vidim. Nisam ni u Bosnu htio. Ono malo nostalgije što sam i osjećao, zadovoljavao sam čitanjem naših novina. Tako sam jednog popodneva kupio magazin Aura. Tamo pročitah jednu istinitu priču koja je bila dosta slična mojoj. Pričitah uz tu priču još i ime Kade Radetinac. Nešto me ponukalo da je nazovem. Tada saznajem bolnu istinu.

Kada mi otkriva da su se moja majka i sestra služile sihirima i crnom magijom da mene i Maju razdvoje. Kada mi je otkrila da me Maja još uvijek voli, nada se pomirenju. Poslije tih riječi, dileme više nije bilo – rezervisao sam kartu za prvi let za Bosnu. S Majom sam obnovio zavjete, ponovo smo se vjenčali. Majku i sestru nisam zvao na svadbu. Hoće im nešto biti od muke, ali, više nam ne mogu ništa, zaštićeni smo, zahvaljujući Kadi Radetinac.

 

 

 

 

Komentari

komentara