Kada Radetinac ima recept za lakši život u ovim tmurnim vremenima krize i crne magije: Magični talisman jača nafaku, Životni pečat spašava od svakog zla!

 Talismani su prilagođeni finansijskim mogućnostima ljudi. Izrađuju se za svakoga posebno. I zaista djeluju – poručuje Kada.


Bez razlike na vjeru koju su ispovijedali, prema naslijeđenoj predaji, znamo da su naši preci, sve od nastanka prvog čovjeka, pored vjere u Boga, vrlo često utočište tražili i u raznoraznim predmetima. Od starog Egipta, Santerije, Tibeta, Afrike, Evrope… izrađivani su amuleti koji su izravno predstavljani kulturom naroda, od raznih životinjskih predmeta, simbola, slova i svetih zapisa. Kroz razvoj civilizacija amuleti i talismani su se prenosili i smatrali sredstvima koja brane, čuvaju i pomažu.
Ni danas, njihova upotreba nije ništa manja ni zanemarljiva. Ipak, među talismanima koji se izrađuju za ljubavne, poslovne i zdravstvene probleme; za sreću ili zaštitu od bolesti ali i mnoštvo drugih namjena, svakako je pažnje vrijedan talisman koji u sebi objedinjuje sve navedeno. I puno više od toga.
Riječ je o Magičnom talismanu za novac i nafaku i Životnom pečatu. Vlasnica ovih popularnih talismana je Kada Radetinac, sarajevska iscjeliteljka i vidovnjakinja.,

– Nazivi su odabrani simbolično, po poslu koji obavljau. Magični talisman donosi novac, poboljšava nafaku. Životni pečat “udara” pečat na svo zlo koje imate u životu. Vlasnici ovih hamajlija postaju sretni, veseli, zdravi, bogati, okruženi pravim prijateljima. Hamajlije izrađujem godinama, provjereno znam da “rade”. Posjeduju ih mnogi, na svim kontinentima…

 Razbijanje tabua

I dok mnogi zasigurno svijet ezoterije doživljavaju kao nešto mračno, ozbiljno i nepoznato, misleći kako u tom svijetu vlada isključivo strahopoštovanje, tmina ili obredna tišina, Kada svojim opuštenim nastupom razbija ovaj tabu.

Pitamo je li za primjetnu pozitivnu atmosferu u njenom domu i vječiti osmijeh na licu, možda zaslužan upravo Životni pečat?

– Meni zaštita nije potrebna – odgovara zagonetno Kada.

U nastavku nam je ispričala kako je njenoj sugrađanki Adnani H., (34), Magični talisman promijenio život.

– Adnana se iz velike ljubavi udala još iz srednje škole. Umjesto u treći razred, otišla je pravo u stan čovjeka skoro 20 godina starijeg od sebe. To jeste bila velika ljubav, i još uvijek je, no, njeni roditelji to nisu mogli prihvatiti. Posebno majka. Adnana joj je jedino dijete i umjesto da se povinuje željama jedinice, prvo je dugo patila i kovala plan kako da kći i zeta razdvoji, a onda Adnannu vrati u školske klupe.

– Mama je očekivala da budem doktorica, advokatica…uspješna žena, a ne u 18. godini sa stomakom do zuba. Život je htio drugačije. Ja sam htjela drugačije. Dvoje sam djece rodila, a mama nije odustajala od ideje da me rastavi.

 Moraš na fakultet!
– Ja ću ti čuvati djecu, moraš završiti fakultet – insistirala je, opterećena idejom da joj kći fakultet završi. Ja nisam imala vremena, jedva sam srednju školu završila. Uglavnom, tada na nas mati baca crnu magiju. Postajemo užasno siromašni.

– Vidiš, nije u stanju da te izdržava, ni djecu – cvjetala je mati.

– Vrati se meni i ocu, mi smo bogati dovoljno – predlagala je, ne nudeći novac.

– Nisam pristala, a ona je radije gledala kako se patim, znajući da često idem u krevet gladna skupa s djecom, nego da mi pomogne. Otac je radio u Njemačkoj, imali su uvijek novca. Uglavnom, ni ja ni muž nismo radili. Svaki započeti posao bi propao, ili bi nam ljudi nakon odrađenog posla, odbijali platiti,. Sve je to skrivila magija, a mati je čamila kod prozora, iščekujući da joj se vratim. Umjesto njoj, otišla sam Kadi.

– Odmah mi je sve rekla, dala Magični talisman. Dva dana kasnije, muž saznaje da mu se rođak iz Njemačke vraća u BiH, pokreće firmu, mog muža upošljava kao desnu ruku. I ja ubrzo počinjem u istoj firmi raditi. Imamo sad novca toliko da ga ne možemo potrošiti. Sredili smo stan, putujemo, uživamo u luksuzu…i dalje se volimo kao prvog dana. Mati nešto naslućuje, vidim ali, ne želim da joj govorim ništa. Ipak mi je mati, ponekad je posjetim, ponekad nazovem. Ali, više u njene dobre namjere ne vjerujem. Straha nema, da će mi novo zlo nanijeti. Kada nas je zaštitila i Životnim pečatom…a da nije nje bilo, možda bih se zaista razvela, jer, teško je dan jedan nemati, a kamoli godinama…- završila je Adnana priču.
– Talismani su prilagođeni finansijskim mogućnostima ljudi. Izrađuju se za svakoga posebno. I zaista djeluju – poručuje Kada.

Simptomi opsihirene osobe

Ovo su najčešći simptomi opsihirene osobe:

1. Stalna bol u želucu
2. Povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medicinskog lijeka
3. Jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć
4. Užasni snovi
5. U snu vidi životinje koje ga progone
7. Utrnutost jednog dijela tijela
8. Periodi napada (živčani grčevi)
9. Iskrivljene slike u očima, tako da muž (zaručnik) vidi svoju ženu (zaručnicu) u ružnom liku, makar ona bila izrazito lijepa. Razlog je tome što šejtan (sotona, vrag, đavo) koji je zadužen za sihr (crna magija) njeno lice čini ružnim, prikazujući svoj lik na njenom licu i obrnuto.
10. Odvratnost prema susretima
11. Iznenadno pretvaranje ljubavi u mržnju
12. Uveličavanje povoda za svađu i raskol iako su oni beznačajni
13. Odvratnost opsihrenog prema svakom djelu koje poduzima njegov supružnik
14. Odvratnost prema mjestu gdje sjedi njegov supružnik. Tako ćete vidjeti čovjeka koji je van kuće sasvim normalan, ali sa ulaskom u kuću osjeti žestoku tjeskobu.
15. Čovjek vidi nepomične stvari kako se kreću, a pokretne vidi stabilnim i nepomičnim
16. Odsutnost duha, smetenost i velika pospanost
17. Nejasan smušen govor
18. Netremično gledanje u jedno mjesto
19. Želja za samoćom
20. Potpuna povučenost u sebe
21. Stalna šutnja
22. Smirenost, nepokretnost i konstatna ljenost
23. U snu čuje kako ga neko doziva
24. Čuje glasove koji ga dozivaju, a ne vidi osobe
25. Prestanak rada jednog čula
Od svih navedenih simptoma, najčešći su prvi navedeni.
Ovi simptomi se mogu poklapati sa medicinskim simptomima. Ako se neko nađe u ovim simptomima nije pravilo da taj neko mora biti oboljen od strane sihra (crne magije).