Kad stigne unuče: Hanka i Enes kite medicinske sestre stojama, Bešlić im nudi zajedničku fotografiju!

Obično medicinske sestre na Porođajnoj klinici dobijaju darove sretnih očeva, djedova ili nana kada im, nakon porođaja i uspješnog oporavka majke, predaju novorođenče. Tradiciju poštuju i siromašni, i bogati, iako to medicinsko osoblje ne traži. Čak i ne očekuju!

Ipak, kada im se pojave naše velike estradne zvijezde, koje su vrlo često i zahtjevne, te slike i priče ostaju trajno urezane u sjećanja medicinskog osoblja iz sarajevskog porodilišta na Jezeru. Često se prepričavaju kao zgode. Portal aura.ba vam donosi sljedeće priče:

PRIČA PRVA: Najčešće se spominje Halid Bešlić i njegov sin Dino. U julu 2014. godine, Bešlićev sin Dino i snaha Mahira su postali ponosni roditelji blizanaca – sina i kćerke. Dobili su ih nakon umjetne oplodnje. Presretni djed Halid je imao privilegiju da čak posjeti svoju snahu, a za vrijeme boravka na klinici medicinskim sestrama je nudio da se slikaju sa njim.

Na dan kada su Bešlićevi unuk i unuka napuštali Jezero, bebe su iznijele dvije medicinske sestre. Sretni tata Dino Bešlić se nervozno šetao, hvatao se za prazne džepove i stalno ponavljao: “Joj, nema mi tate. Gužva u sobraćaju…”

Međutim, ubrzo se ipak ispostavilo da je veliki Halid Bešlić sjedio u parkiranom automobilu.

PRIČA DRUGA: Kraljica i žena velikog srca Hanka Paldum, koja je svojevremeno prolazila kroz veoma bolne periode borbe za majčinstvo, bila je najsretnija majka na svijetu kada je njena Minela na svijet donijela kćerkicu Širin, prvo unuče slavne pjevačice.

Porod je uspješno protekao, a Hanka je dolazila ujutro i naveče da malo kroz staklo proviri i tepa svojoj unuci. A kada su njen zet Elvis i Hanka, preuzimali djevojčicu, presretna nana je darovala sve redom. Priča se da je ostavila oko 500 KM medicinskom osoblju.

PRIČA TREĆA: Enes Begović se nije odvajao od svoje kćerke Arijane, koja mu ja na svijet donijela unuka Omara. I on je imao prilike posjetiti kćerku i unuka u porodilištu. Dolazio je u pratnji zeta. Vidno raspoložen i sretan darivao je stotkama maraka sve redom na Jezeru.

(aura.ba)