Kad smo prestali slati pare njegovom bratu nehljeboviću, začarao nas je! Jade Omera i Emine riješila je vidovita Rabija

Emina (45) i Omer (50) M. iz Njemačke bračni su par koji je u toku 20 godina braka stalno nailazio na prepreke i opstrukcije od strane Omerovih roditelja i brata.

Sve svađe i problemi proisticali su od njih troje. Roditelji su bespoštedno iskorištavali starijeg sina nauštrb mlađeg koji je volio alkohol, kocku, žene. Nije volio rad. Ovo je priča o njima.

  • Mi živimo i radimo u Njemačkoj, dobro zarađujemo. Slali smo svaki mjesec istu svotu novcai mojima i njegovim. Ali, njegovima je uvijek bilo malo. Mi pošaljemo Omerovim roditeljima, sin mlađi im uzme i traži još. Uvijek mu je bilo malo. Htio je nove mobitele, auta…živio je luksuzije nego mi, a od naših para. Doslovno nam je godinama visio na grbači. Provodio se, mijenjao žene, putovao. Mi za 20 godina braka nijednom nismo stigli otići ni na more, a on je vidio i Dubai – prisjeća se Emina.
  • Naravno, meni je bilo teško. Radila sam dva posla kao i Omer, a oni su samo tražili. Hoće novi namještaj, hoće novu fasadu, stalno im je nešto trebalo. Prigovarala sam mužu što šalje pare nehljeboviću.
  • Kap je prelila čašu kad smo zadnji put stigli u Bosnu. Njegov brat je pijan ležao ispred ulaznih vrata. Malo se pridigao kad nas je ugledao, i krenuo je zaplićući jezikom da odmah traži para.
  • Krenula je tu žestoka prepirka. Na kraju je moj svekar rekao kako će kuću prepisati svom mlađem sinu. To me baš dokrajčilo. Pa tu smo kuću ja i Omer sagradili. A oni nam rekoše kako mi nemamo ništa sa kućom. Mi smo se odmah pokupili i vratili u Njemačku.
  • Tri mjeseca im se nismo javljali niti novac slali. Tada oni odlaze nekom hodži da napravi da se ja i Omer rastavimo. Bez mene, mislili su, lakše će manipulisati s Omerom. Biće njihov rob. Tako su odnijeli naše slike tom hodži i on im je napravio magiju za nas. To nas je dokrajčilo. Omer je istjerao iz kuće mene i djecu. Zbližio s s bratom, doveo ga u Njemačku. Nisu mu se oči otvorile ni kad nije imao za hljeba jer mu je brat sve proćerdao.
  • Tada ja preuzimam stvari u svoje ruke. Nazvala sam vidovitu Rabiju. Ona je otvorila zvijezdu mom mužu i rekla da će sve biti u redu. 30 dana je Rabija učila da poništi to zlo. Nakon isteka 30 dana, ja i Omer smo se pomirili. Ali, dobra je stvar što je i njegov mlađi brast prestao da pije. Zaposlio se. Došao je sebi uz Rabijinu pomoć. Ona nam je svima pomogla.

error: Content is protected !!