Kad potonu lađe: OVO SU TRIKOVI ZA BRZO POPRAVLJANJE RASPOLOŽENJA

Najbitnije pravilo ispravnog življenja bi trebalo da glasi: ne komplikujte život više nego što je potrebno. Postoje laka rješenja koja vam mogu pomoći u trenucima kada se osjećate loše i koja vas sa veoma malo truda mogu vratiti u život. Naravno, ne morate ih probati sve odjednom.

Popijte čašu vode
Umor može biti posljedica dehidratacije. Konzumiranje tečnosti je najjednostavnije rješenje ovog problema, ali preporučuje se da to bude voda, a ne alkohol, sokovi ili topli napici.

Namjestite krevet
Ima nešto kod nenamještenog kreveta što ohrabruje lijenost kod ljudi, a i pogledom na jastuk i frotire podsvjesno se već spremate za spavanje i odmaranje, umjesto da se koncentrišete na druge stvari koje morate da uradite tog dana

Istuširajte se
Tuširanje će vas sigurno osvježiti ako je iza vas bila duga noć. Čistoća tijela će vas motivisati da budete uredni i u drugim stvarima.

Pojedite nešto
Možda ste neraspoloženi jer ste malo doručkovali? Ili ste malo doručkovali jer ste neraspoloženi? Kako god bilo, neće vam škoditi da prezalogajite nešto do ručka i podignete svoju energiju. Naravno, izbjegavajte brzu hranu i grickalice. Voće je najbolja opcija za užinu.

Prošetajte se
Povremene pauze od napornih aktivnosti su neophodne ako želimo da zadržimo snagu za nastavak rada. Najbolje iskorišteno slobodno vrijeme je ono koje provedemo napolju. Da biste razbistrili um i odmorili se najviše se preporučuju kratke šetnje u parkovima.

Obucite drugu odjeću
Nećete se osloboditi poslovnog stresa ako po dolasku kući ostanete u istoj garderobi koju ste nosili u kancelariji. Isto tako, ako vam ujutru fali motivacija, što prije izađate iz pidžame, tako ćete se brže aktivirati i krenuti da radite nešto korisno.

Popričajte s nekim
Ako vam se ne priča o vašim problemima, koristiće vam i neobavezan razgovor, makar da na trenutak zaboravite nedaće. Izbjegavajte četovanje preko interneta i sms poruka.

Vježbajte
Blagi fizički napor će vas odmoriti od mentalnog napora i skrenuti misli od problema.

Uradite nešto, ma koliko se činilo nebitnim
Ako ste u totalnoj letargiji i bez motivacije, postizanje bilo kakvih ciljeva će vam povratiti entuzijazam. To mogu biti male stvari kao što su sređivanje sobe ili odlazak u kupovinu. Kada se osjetite korisnim, biće vam teže da ponovo budete bezvoljni i padnete u depresiju.

error: Content is protected !!