Kad nisu djelovali antireumatici ni cistatici, spasonosnu terapiju dobila u Sarajevu! Pozitivna iskustva Subhije O., iz Njemačke sa liječenjem kod dr. Šuhrete Seke Trobradović

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Sa bolovima u zglobovima, kostima, mišićima, tetivama, ukočenosti u vratu i krstima, ispričala nam je Subhija, borila se cijelu prošlu deceniju. Teško se kretala, ponekad danima nije mogla izaći iz kuće… Najgore je, kaže, bilo izjutra, nakon buđenja. Noge bi je potpuno izdale. Antireumatici koje su joj propisali ljekari u Njemačkoj, nisu joj pomagali. A onda je Subhiju zadesila teža dijagnoza: sarkom kostiju.

Uspjesi u liječenju skoro svih bolesti, posebno raka, na tretmanima kod sarajevske doktorice Šuhrete Seke Trobradović, ne jenjavaju. Zadnja u nizu, sa nama je svoje iskustvo podijelila naša čitateljka iz Njemačke, Subhija O. Njeni dugogodišnji problemi sa zdravljem, ogledali su se u prvenstveno lošoj cirkulaciji koja je uzrokovala lošu probavu i probleme sa kostima. Subhija je veliki dio svog života provela nepokretna.

– Da li od ležanja, lijekova koje sam koristila ili čega već, ne znam, ali, zadnja dijagnoza sa kojom sam se suočila, bila je sarkom kostiju. Ipak, to me nije dugo mučilo. I prije toga, ja sam bila napaćena s bolovima. Nesnosnim bolovima u cijelome tijelu – priča Subhija.

SARKOM KOSTIJU

Iako medicina kaže da liječenje reumatskih oboljenja, a ima ih više stotina, zahtijeva dugotrajno, planirano liječenje i česte kontrole kod reumatologa, naša sagovornica tvrdi da se reumatskih upala oslobodila na terapijama kod dr. Šuhrete Seke Trobradović veoma brzo. Godina prije toga, bila je redovna kod njemačkih liječnika, pridržavala se svih uputa, no, bolovi su bili sve intenzivniji. Svakim danom su je mučili, posebno noći.

– I kao da su svakim danom zauzimali po jedan novi dio tijela – prisjeća se Subhija.

No, s upotrebom preparata Eliksir sa Kavkaza i Cedar Neutralizer ploče, koji su odstranili stanice raka iz Subhijinog organizma, povukla se i reuma. Ovo je Subhiju više iznenadilo nego povlačenje raka.

– Od moje prve posjete dr. Trobradović, a bilo je to u aprilu ove godine, nisam popila niti jedan reumatik niti bilo kakvu drugu tabletu. Zglobovi me uopšte ne bole, raka nema, probava je sjajna! No, bolovi u kostima, mišićima, tetivama…ukočenost u vratu i krstima, mučila me dugo. Nisam vjerovala da ću ikad više biti pokretna kao prije. A gledajte me sad – pa ja kao neka šesnaestogodišnja balerina. Pjevam i plešem po čitav dan. Šetam, što već godinama nisam mogla. Plivam, cijelo sam ljeto plivala Jadranom, spašavala se od vrućina…- nabraja Subhija.

SA MRAVA NA SLONA

Njenu sreću ne kvarimo prekidanjem. Ima pravo da se raduje. Nije mala stvar biti zdrav. Vjerovati kako nema šanse da ozdraviš, a onda…

– Ovo je sa magarca na konja. I više. Sa mrava na slona! – presretna je Subhija.

– Njemački liječnici su u šoku. Svi odreda su se iščuđavali mojim nalazima, pregledali ih iznova i iznova, radili nove pretrage. Ja sam se samo slatko smijala. Kako i neću. Pa bezbroj puta su mi skrenuli pažnju da se reuma u mom slučaju ne može izliječiti, i da će mi antireumatici samo pomoći da se lakše krećem. Bila sam pod strogom dijetalnom ishranom. Npr. ljuta i kisela hrana naročio je iritirala moje zglobove. Bila sam očajna. Pomalo sam već počela gubiti nadu da ću se ikada izliječiti. Ali eto, Bog je dao da pored sve njemačke tehnologije i znanja, lijek za reumu i rak pronađem u Sarajevu, u svojoj Bosni – kaže Subhija.

Komentari

komentara