Kad nešto izgubite i ne možete nešto pronaći, izgovorite čarobne riječi: “pod ljevote koljeno”

Pravilo je da ćete od starih žena najčešće čuti najveće životne mudrosti, a jedna od možda najdagocjenijih odnosi se na situacije u kojima se svako od nas često nalazi – kada izgubite nešto ili nekoga.
Naime, prema narodnom vjerovanju, koje se udomaćilo u bapskim pričama, sve što je potrebno da ubrzate nečiji dolazak ili da pronađete stvar koja vam je nestala iz vidokruga je da izgovorite tri riječi. – Pod ljevoto koljeno! – magične su riječi koje navodno čine čuda. O njihovoj djelotvornosti pisala je jedna korisnica društvenih mreža, koja je isprobala kako mantra djeluje.
– Isprobala sam više puta na sebi. Kad nam je kuče bilo izgubljeno rekli smo ovo “pod ljevote koljeno” i kuče smo našli 30 minuta kasnije (5 dana je nije bilo). Isto je upalilo za ključeve kad sam izgubila, kad su mi bili maznuli bajs i mada su mi maznuli novčanik (nisam našla pare, svejedno bilo je svega 500 dinara, ali sam našla sva dokumenta). I svima kojima sam rekla ovo, našli su šta god su izgubili. Tako da eto, ako izgubite nešto, ne košta vas ništa da ovo izgovorite. Možda i nađete – napisala je djevojka. I zaista, ništa vam se neće desiti ako pokušate.