KAD JE SAFETA EGRLIĆA SUPRUGA ZEMINA NAKON VJENČANJA PRONOSALA U NARUČJU PO ŠTUTGARTU

Ova slika je nastala 1994. godine u Štutgartu, neposredno pred Safetovo vjenčanje sa izabranicom Zeminom, rodom iz Cazina

SAFET I ZENA MUZa Safeta Egrlića Mosura cijeli estradni svijet će vam kazati da je veseljak i šaljivdžija, da mu nema ravnog na cijelom svijetu. Šala, pjesma i ljubav ga održavaju u životu.

Danas živi u Njemačkoj, nastupa po klubovima i diskotekama. Rjeđe snima nove pjesme jer je, kaže, nastupila kriza dobrih narodnjaka. Zato je on sam sebi napisao tekst i melodiju za pjesmu “Sahranite me u Bosni”, za koju za koju je aranžman napravio Muhamed Šehić Hamić. Oni su, inače, i kumovi.

Ova slika je nastala 1994. godine u Štutgartu, neposredno pred Safetovo vjenčanje sa izabranicom Zeminom, rodom iz Cazina. On je šeretski, odglumio da odustaje od vjenčanja, a kršna Krajiškinja, ga je ščepala u naručje i odvela pravo pred matičara. Nije ga ispuštala iz naručja sve dok nije stavio potpis!

Iako je običaj u Bosni da mladoženja prenese nevjestu preko kućnog praga, kod Egrlića se eto desila obrnuta situacija. Nakon sudbonosnog „DA“, Zemina je Safeta pronosala i parkom ispred zgrade u kojoj se obavilo vjenčanje.

-Neka moja žena malo pronosa mene – govorio je Mosur u Zemininom naručju.

-Ako treba odnijeću te i do Sanice u Krajinu; samo nek mi pjeva i nek me miluje – nije krila u tim trenucima oduševljenje Zemina.

Nakon 22 godine bračne zajednice i harmonije Egrlići i dalje žive u ljubavi, sreći i zadovoljstvu. Ponosni su na sina i kćerku. Sin Salih je fudbaler i svira klavijature, a kćerka Melisa je muzikalna na oca i sve su prilike da će se posvetiti pjesmi.obicaji