JUTARNJI RITUALI ZA CIJELI ŽIVOT: Šta prvo uraditi kada se probudite

Kada se probudite najviše uživate u periodu tišine i mira. Jedino što želite da vam se približi je velika šolja kafe. Ili prvo želite da saznate šta se dešava u svijetu pa prelistavate dnevnu štampu ili čitate vaše omiljene sajtove.

Svako ima svoje rituale u jutarnjim satima. Postoje i oni koji će spavati do posljednjeg trenutka, pa će ustati na vrijeme samo da se spreme i krenu na posao, školu ili na obavljanje neke druge jutarnje obaveze.

Opet, postoje i oni koji svako jutro prvo obave sve fizičke aktivnosti zbog kojih se svako jutro bude sretni i dan provode osjećajući se živahno i zdravo.

Nije bitno koji su vaši jutarnji rituali – dokle god vam oni pomažu da dan započnete onako kako želite i na način na koji će vam to omogućiti dobar, produktivan i uspješan ostatak dana, piše Kurir.

Jutarnji rituali mogu zavisiti od toga kakve obaveze imate u toku dana, ali i od toga u koje doba ujutru ustajete i koliko slobodnog vremena imate za jutarnje aktivnosti – prije ostalih obaveza koje vas očekuju u toku dana.

Jutarnje aktivnosti mogu u velikoj mjeri da utiču na to kakav će vam dan biti. Zato se potrudite da svoj dan započnete na najbolji mogući način.

Koji su dobri jutarnji rituali?

Svima nam je poznato da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Kada ustanete jedite nešto što je hranljivo, što volite i u čemu ćete uživati, a što će vam dati dovoljno energije za početak dana.

Bilo bi dobro i da obavite neku jednostavnu fizičku aktivnost koja će vas istovremeno i razbuditi i pokrenuti, a kada krv prostruji vašim tijelom imat ćete više energije i osjećat ćete se bolje – što će se reflektovati i na ostatak vašeg dana.