Justin Trudeau, čovjek s 3 lica: Zbog čega Kanada prima izbjeglice?!

Za Auru piše: Astrolog Milan Ristanović

Kanadski premijer Justin Trudeau  stekao je globalnu slavu zahvaljujući svom šarmu, druželjubivosti, otvorenosti i liberalnom stavu o različitim društvenim pitanjima i manjinama, izbjeglicama i LGTB populaciji.

Justin Trudeau je rođen u znaku Jarca sa položajem mjeseca u znaku Ovna. S koje god strane priđeš, ono rogovi. On je u isto vrijeme u nježan i sofisticiran a i strastan osvajač ženskih i muških srca. S djecom se baš ne slaže najbolje jer želi da im nameće svoje sisteme vrijednosti. Lako se iznervira, zna biti impulsivan preko mjere. Patološki je vezan za majku iako je u politici naslijedio svoga oca, koji je takođe bio prvi čovjek Kanade. Justin je naučen na to da ima više lica, jedno je za javnost, drugo je njegov dom, a treće za sopstvenu intimu. Nezasit je u seksu i okrenut i muškoj i ženskoj strani.

Njegov planet zaštitar je Mjesec. To donosi nestalnost, neprestane imaginacije i iluzije. Dakle emocije, senzualnost, nestalnost i nesigurnost.

Nakon što je novoizabrani američki predsjednik Donald Trump zabranio ulazak izbjeglicama u Sjedinjene Američke Države, Justin je poručio:  “Kanada će vas prihvatiti”.

Kanada je ogromna zemlja, veoma rijetko naseljena, njima trebaju useljenici iz svih djelova svijeta. To je uostalom i politika svih dosadašnjih vlada ove države nekada djelom Britanske imperije, danas samo formalno. Njima trebaju milioni i milioni novih Kanađana. Nemaju ništa protiv drugih religija ali ih neće kao neke evropske države stavljati u geta pored većih gradova nego će ih fino i postepeno asimilovati.

Tu ćemo vidjeti ko će koga nadigrati. Da li će migranti promijeniti lice Kanade ili će Kanada uspjeti da ih uklopi u svoj sistem vrijednosti. Borba će biti neizvjesna. Svijet se nalazi na velikoj prekretnici, Kanada je do sad bila izdvojena od tih problema, a da li će to ostati i opstati vidjećemo u narednih 30 do 50 godina. Kako god, nenaseljena Kanada treba izbjeglice radi sebe i to je razlog zbog kojih ih prima, a ne humanost. Ali svejedno, izbjeglicama u ovim teškim vremenima i nije bitan razlog.